Spread the love


Οι Βρετανικές υπηρεσίες ασφαλείας αρχίζουν να έχουν μεγάλο πρόβλημα για να προσελκύσουν κατασκόπους, και ο λόγος είναι σχετικά απλός. Παλαιότερα οι καλύτεροι των καλύτερων επέλεγαν να ενταχθούν στις μυστικές υπηρεσίες, αλλά τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει.

Στο παρελθόν ο κινηματογράφος αποθέωνε τους κατασκόπους και τις μυστικές υπηρεσίες, οδηγώντας πολλούς να στραφούν προς το επάγγελμα ή τουλάχιστον να ονειρεύονται μια τέτοια καριέρα.

Πλέον η προσφορά κατασκόπων είναι πολύ μικρότερη από τη ζήτηση.

Όπως μεταδίδει το «Business Insider», το Facebook και η Google έχουν «κλέψει» τους πιθανούς υποψηφίους, καθώς πληρώνουν πολύ περισσότερο απ’ ότι οι κρατικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η υπηρεσία πληροφοριών της Βρετανίας (GCHQ) αντιμετωπίζει δυσκολίες στην προσέλκυση επαγγελματιών και ειδικών ασφαλείας, καθώς οι καλύτεροι των καλύτερων επιλέγουν να εργαστούν για τεχνολογικές εταιρείες, όπως η Apple, η Google και το Facebook που πληρώνουν «τέσσερις και πέντε φορές παραπάνω».

Μάλιστα, για να προσελκύσει υποψηφίους η «GCHQ» καθιέρωσε το 2013 πιο ευέλικτα προγράμματα ανταμοιβών τα οποία απέδωσαν αλλά μέχρι ένα σημείο. Παρ’ όλα αυτά, η υπηρεσία ανακοίνωσε πτώση 22% στις προσλήψεις το 2015.

Η εποχή του Τζέιμς Μποντ πέρασε. Ήρθε η εποχή του Μαρκ Ζούκερμπεργκ.



Spread the love