Ένα πρωτότυπο περιστατικό έλαβε χώρα πριν την έναρξη του αγώνα της Σραλερουά με την Οστάνδη για τη 17η αγωνιστική του Βελγικού πρωταθλήματος. Ήταν οι οπαδοί των γηπεδούχων που με μια συντονισμένη ενέργεια γέμισαν τον αγωνιστικό χώρο με … λούτρινα αρκουδάκια και παιχνίδια.

Συγκεκριμένα την ώρα που οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο και ετοιμάστηκαν για τη σέντρα του παιχνιδιού, δόθηκε η «εντολή» στους οργανωμένους οπαδούς της Σαρλερουά για να πετάξουν τα «αντικείμενα» που είχαν μαζί τους στο γήπεδο. Μόνο που αυτά δεν ήταν φωτοβολίδες, καπνογόνα ή χαρτάκια, όπως συμβαίνει σε πολλά γήπεδα, αλλά εκατοντάδες λούτρινα αρκουδάκια.

Η πρωτοβουλία διοργανώθηκε στο πλαίσιο μιας διεθνούς καμπάνιας αλληλεγγύης με σκοπό να συγκεντρωθούν όσο περισσότερα λούτρινα αρκουδάκια γίνεται, τα οποία στη συνέχεια θα δωριστούν ενόψει Χριστουγέννων σε μικρά παιδιά με κινητικά προβλήματα.


Παιχνίδια κάθε μεγέθους πλημμύρισαν σχεδόν τον αγωνιστικό χώρο και τις εστίες του γηπέδου, σε βαθμό που ο αγώνας χρειάστηκε να καθυστερήσει για λίγο μέχρι να συλλεχθούν όλα, ενώ την ίδια στιγμή όλοι οι οπαδοί τραγουδούσαν χαρούμενα συνθήματα.

Κάτι ανάλογο είχε γίνει και το Σεπτέμβριο του 2016 στην Ολλανδία και τον αγώνα της Ντεν Χάαγκ να γεμίζουν με αρκουδάκια κερκίδα της Φέγιενορντ, όπου φιλοξενούνταν παιδάκια με κινητικά προβλήματα.