Spread the love


Το υλικό θεωρείται πως εμπίπτει στο αδίκημα της παιδικής πορνογραφίας

Την ύπαρξη δύο βίντεο και μιας φωτογραφίας του 2015, τα οποία έδειχναν ένα αγόρι και ένα κορίτσι 15 ετών, που έκαναν συναινετικό σεξ, πληροφορήθηκε το Facebook, που ενημέρωσε τις αμερικανικές Αρχές. Στη συνέχεια, υπήρξε σχετική ενημέρωση και στις Αρχές της Δανίας, οι οποίες ειδοποιήθηκαν από την Europol.

Το υλικό αυτό διαδόθηκε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης ανάμεσα στο 2015 και το φθινόπωρο του 2017, μεταξύ περίπου 800 αγοριών και 200 κοριτσιών, ηλικίας 15 ως 20 ετών στην πλειοψηφία τους. Σε όλους ασκήθηκε δίωξη εναντίον τους.

«Πρόκειται για μια ευρεία και περίπλοκη υπόθεση, η έρευνα για την οποία πήρε πολύ καιρό, κυρίως λόγω του μεγάλου αριθμού των ανθρώπων που διώκονται», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της αστυνομίας της Νόρντζελαντ, Λάο Τάιγκεσεν, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Μολονότι στη Δανία το ηλικιακό όριο για το συναινετικό σεξ είναι τα 15 χρόνια, η νομοθεσία της χώρας προβλέπει ότι η μετάδοση μηνυμάτων σεξουαλικής φύσης με άτομα που είναι κάτω των 18 ετών αποτελεί αδίκημα παιδικής πορνογραφίας, για το οποίο η μέγιστη ποινή που μπορεί να επιβληθεί είναι κάθειρξη έξι ετών.

Στους νεαρούς, εναντίον των οποίων ασκήθηκε δίωξη, μπορεί να επιβληθεί -αν κριθούν ένοχοι- ένα απλό πρόστιμο ή ποινή φυλάκισης 20 ημερών με αναστολή, η οποία ενδέχεται όμως να παραμείνει για 10 χρόνια στο ποινικό τους μητρώο, ανακοίνωσε η Αστυνομία.

«Λαμβάνουμε αυτήν την υπόθεση στα σοβαρά καθώς έχει σοβαρές συνέπειες για τους ανθρώπους που αφορά από την στιγμή που διαδίδονται στοιχεία αυτού του είδους», ανέφερε καταληκτικά ο Τάιγκεσεν.



Spread the love