Spread the love


Έπρεπε να γυρίσει σπίτι του για να συνειδητοποιήσει τι κατέφερε

Μερικές φορές στη φύση συμβαίνουν πράγματα που φαίνονται πάρα πολύ καλά για να είναι αληθινά, τέλειες συμπτώσεις που απεικονίζουν έντονα την ομορφιά και το θαύμα του κόσμου γύρω μας.

Ένα τέτοιο επεισόδιο συνέβη στη Costa Brava, στη βορειοανατολική Ισπανία, όταν ένα τεράστιο σμήνος από ψαρόνια άρχισε να σχηματίζει διάφορες μορφές καθώς πετούσε. Αυτό το φαινόμενο είναι ένα αληθινό θέαμα, με εκατοντάδες, μερικές φορές χιλιάδες ή περισσότερα πουλιά που κινούνται σε κάτι που φαίνεται να είναι ένας συντονισμένος, μοναδικός οργανισμός που μπορεί γρήγορα να μεταμορφωθεί σε εκπληκτικά σχήματα.

Ο φωτογράφος Daniel Biber από το Hilzingen της Γερμανίας ήταν εκεί όταν τα πουλιά άρχισαν να στροβιλίζονται, πιθανότατα ως αποτέλεσμα ενός αρπακτικού τα απειλούσε. Ήταν σχεδόν υπερφυσικό ότι σε απάντηση στο αρπακτικό, το σμήνος κατέληξε να στρέφεται και να μετατρέπεται σε ένα γιγαντιαίο, ενιαίο πουλί, σαν να έλεγε στον εχθρό του, «είμαστε μεγαλύτεροι από εσένα».

Οι φωτογραφίες χάρισαν στον Biber ένα βραβείο σε έναν διεθνή διαγωνισμό φωτογραφίας, ωστόσο ο ίδιος δεν συνειδητοποίησε ότι είχε βγάλει τέτοιες μοναδικές λήψεις μέχρι να πάει σπίτι του. “Μόνο όταν είδα τις εικόνες στον υπολογιστή αργότερα, συνειδητοποίησα το σχηματισμό που είχαν δημιουργήσει τα ψαρόνια”, δήλωσε ο ίδιος. “Ήμουν τόσο συγκεντρωμένος στη λήψη, που δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι τα ψαρόνια είχαν δημιουργήσει ένα γιγαντιαίο πουλί στον ουρανό.”



Spread the love