Spread the love


Έως σήμερα ξέραμε τα νεκροταφεία αγαπημένων κατοικίδιων (σκύλων και γατιών), ξέραμε τα νεκροταφεία αγαπημένων αυτοκινήτων, και άλλων αγαπημένων.Υπάρχει, όμως, κι ένα νεκροταφείο που είναι το πιο γλυκό νεκροταφείο στον κόσμο.

Στην κυριολεξία, το πιο γλυκό.

«Ψηλά, σ’ έναν λόφο του Βέρμοντ, υπάρχει ένα νεκροταφείο που είναι στοιχειωμένο από τα φαντάσματα παλαιών γεύσεων που κανένας δεν ήθελε» αναγράφεται σε μια χορταριασμένη έκταση πάνω από το εργοστάσιο παγωτού της φίρμας Ben & Jerry.

Εγκαινιάστηκε το 1997, στην αρχή ήταν ένα διαδικτυακό «μνημείο» σε γεύσεις παγωτού του παρελθόντος. Έως ότου φυτεύτηκαν κάποιες πλάκες (από ρητίνη) στον λόφο, πίσω από το εργοστάσιο στο Γουότερμπερι, στην πολιτεία Βέρμοντ.

Mία ιδέα από το νεκροταφείο παγωτού

Κάθε μία πλάκα έχει μια επιτύμβια επιγραφή. Παραδείγματος χάρη, στην επιγραφή για τη γεύση «Economic Crunch» (1987) – Οικονομικό Τραγάνισμα, αλλά και Οικονομικό Θρυμμάτισμα – διαβάζουμε: «Ένας ευχάριστος πολτός, αυτή τη γεύση τη θυμόμαστε για το κραχ του χρηματιστηρίου την 6η Νοεμβρίου».

Ανάμεσα στους θαμμένους, βρίσκει κανείς λατρεμένες γεύσεις από θαυμαστές των – ιδιαίτερα «λιπαρών», ας το ομολογήσουμε – παγωτών της Ben & Jerry: τη γεύση Turtle Soup (χελωνόσουπα), τη γεύση Fossil Fuel (ορυκτό καύσιμο) και βεβαίως την Wavy Gravy (που δεν μεταφράζεται γιατί θα χαθεί η ρίμα).

Κάποιες κατέληξαν εδώ, λόγω όχι καλών πωλήσεων.
Άλλες τις άφησαν στην τύχη τους και φυλλορρόησαν, όπως τη γεύση White Russian, της οποίας την παραγωγή διέκοψαν λόγω της συνεχούς αύξησης της τιμής του ποτού Kahlua που χρησιμοποιούσαν στη συνταγή.

Αλλά, όπως λέει η Ben & Jerry, «Say farewell to the bad ones & give the best room to roam; ‘cuz you never know which ones might follow you home. (Πες αντίο στις ανεπαρκείς και στις καλύτερες δώσε χώρο να κόβουν βόλτες, γιατί ποτέ δεν ξέρεις ποιες θα σε ακολουθήσουν σπίτι)».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 



Spread the love