Spread the love


Η γυναίκα-μυστήριο δίπλα στον Κιμ Γιουνγκ Ούν

Δεν γνωρίζουμε πολλά για τη ζωή του Κιμ Γιονγκ-Ουν,  του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, πόσο μάλλον για την πρώτη κυρία της χώρας αυτής που παραμένει μια μυστηριώδης φιγούρα δίπλα του.

Σπάνια εμφανίζεται δημόσιοα και το όνομά της, Ρι Σολ Γιου, δεν “παίζει” τόσο στις ειδήσεις όπως στις περιπτώσεις των συζύγων άλλων πολιτικών ηγετών. Επιπλέον, δεν υπάρχουν ακριβείς πληροφορίες ακόμα και για την ηλικία της.

Τι ξέρουμε όμως για αυτήν;

Είναι κόρη μιας δασκάλας και ενός γιατρού ενώ η ηλικία της είναι μεταξύ 28 και 33.

Σπούδασε στο μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της Βόρειας Κορέας και στα φοιτητικά της χρόνια υπήρξε cheerleader.

Σπούδασε φωνητική στην Κίνα και εργάστηκε ως τραγουδίστρια. Έτσι ο σύζυγος της την είδε στη τηλεόραση ως μέλος μιας ορχήστρας.

Το ζεύγος πιστεύεται πως έχει αποκτήσεις τρια παιδιά. Δυο κόρες το 2010 και 2013, ενώ μάλλον το 2017 γεννήθηκε ο πολυπόθητος γιος ώστε να υπάρχει διάδοχος.

Έκανες τη δική της επανάσταση κόβοντας τα μαλλιά της, κάτι που δεν είχε ξανακάνει καμμιά Πρώτη Κυριά της χώρας. Επίσης συχνά φορά ρούχα από γνωστούς οίκους μόδας όπως Chanel και Dion, ενώ αγαπά τις ακριβές καρφίτσες.

Κατάφερε να πείσει τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας να παραχωρήσει ορισμένες ελευθερίες στις γυναίκες της χώρας, όπως το να φοράνε κοντά παντελόνια, τζιν, μαύρα καλσόν, τακούνια και πλατφόρμες. Επίσης πλέον τους επιτρέπεται να οδηγούν και… ποδήλατο.

 



Spread the love