Spread the love


Στην Wuppertal το τρένο περνάει από τον… αέρα

Αν έχεις επισκεφθεί τη Γερμανία, θα έχεις χρησιμοποιήσει τα Έσμπαν και το Ούμπαν, δηλαδή το υπέργειο και το υπόγειο τρένο της, όμως στην πόλη Wuppertal, οι κάτοικοι χρησιμοποιούν το Σβέμπεμπαν, δηλαδή το… εναέριο τρένο.

Μάλιστα, είναι μια από τις ελάχιστες πόλεις παγκοσμίως που έχουν αυτό το είδος μαζικής μεταφοράς για αυτό και είναι γνωστή για αυτήν την καινοτομία της.

Στη Wuppertal κατοικούν 350.000 πολίτες, ενώ η ιστορία της ξεκινά το 1929, από την ένωση 6 διαφορετικών πόλεων (Barmen, Elberfeld, Vohwinkel, Cronenberg, Ronsdorf και Beyenburg), ενώ στην αρχή είχε το όνομα Barmen-Elberfeld. Ένα χρόνο μετά, το 1930 πήρε τη σημερινή της ονομασία, η οποία σημαίνει «κοιλάδα του Βούπερ».

Δυστυχώς, κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο καταστράφηκε το 40% της πόλης, όμως ένα μεγάλο κομμάτι των ιστορικών περιοχών της, όπως το Briller Viertel, μία από τις μεγαλύτερες συνοικίες με νεοκλασικές βίλες στην Ευρώπη, κατάφεραν να διατηρηθούν.

Μετά από την κατάρρευση της κυριαρχίας των Ναζί, η Wuppertal πέρασε στα χέρια των Βρετανών και έπειτα έγινε μέλος της  έγινε μέρος της Βεστφαλίας. Παρόλα αυτά, η συγκεκριμένη περιοχή διαθέτει περισσότερα από 4.500 κτίρια που έχουν ανακηρυχθεί ως μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς, οπότε τι καλύτερο από μια εναέρια βόλτα στις γειτονιές της;

 

 



Spread the love