Spread the love


Πολύ πιθανός προορισμός η Ελλάδα

Μεταξύ 24 Μαρτίου και 19 Απριλίου, στη Γη αναμένεται να πέσει ο κινεζικός διαστημικός σταθμός «Τιανγκόνγκ-1». Μεταξύ των πιθανών χωρών που αυτός ενδέχεται να προσεδαφιστεί είναι και η Ελλάδα.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) εκτιμά ότι ο κινεζικός διαστημικός σταθμός και πειραματικό διαστημικό εργαστήριο, το όνομα του οποίου στα ελληνικά μεταφράζεται ως «Ουράνιο Παλάτι-1», θα πέσει στη Γη στο συγκεκριμένο διάστημα, μια εκτίμηση που είναι πιθανό να αλλάξει μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Το πού ακριβώς θα πέσει ο μήκους 10,4 μέτρων και βάρους 8,5 τόνων σταθμός είναι αδύνατο να προβλεφθεί. Κατά πάσα πιθανότητα, πάντως, ίσως να μην έχουμε προσεδάφιση, αλλά προσθαλάσσωση… Η ζώνη της πτώσης εκτείνεται σε μια τεράστια έκταση, που περιλαμβάνει και την Ελλάδα, η οποία μάλιστα κατονομάζεται σε σχετική αναφορά της ESA.

Το Γραφείο Διαστημικών Θραυσμάτων (Space Debris Office) του Ευρωπαϊκού Κέντρου Διαστημικών Επιχειρήσεων (ESOC) της ESA, στο Ντάρμσταντ της Γερμανίας, ανέφερε σε ιστολόγιο με τις τελευταίες εκτιμήσεις του για τον χρόνο και την περιοχή πτώσης του «Τιανγκόνγκ-1» ότι «η επανείσοδος (στην ατμόσφαιρα) θα λάβει χώρα οπουδήποτε σε γεωγραφικό πλάτος ανάμεσα στις 43 μοίρες βόρεια και 43 μοίρες νότια (π.χ. Ισπανία, Γαλλία, Πορτογαλία, Ελλάδα κ.α.). Περιοχές εκτός αυτών των γεωγραφικών πλατών μπορούν να αποκλεισθούν. Σε καμία περίπτωση δεν θα είναι δυνατό να υπάρξει ακριβής εκτίμηση από την ESA για τον χρόνο και την τοποθεσία».



Spread the love