Spread the love


Σοκάρουν τα ευρήματα της ιατροδικαστού

Σοκαρισμένη παραμένει όλη η Κύπρος από τη διπλή δολοφονία του 60χρονου Γιώργου Χατζηγεωργίου και της 59χρονης συζύγου του Ντίνας Σεργίου στη Λευκωσία. Η αστυνομία προσπαθεί να ξετυλίξει το κουβάρι του άγριου εγκλήματος και να φτάσει στη σύλληψη των δραστών.

Όλα δείχνουν πως πρόκειται για ένα έγκλημα μίσους. Το ζευγάρι βρέθηκε δολοφονημένο μέσα στο σπίτι του, στο προάστιο Στρόβολος στη Λευκωσία. Από τη νεκροτομή που έκανε η ιατροδικαστής αποδεικνύεται πως ο δράστης ή οι δράστες δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στα θύματά τους.

Δολοφονία ζευγαριού στη Λευκωσία: Σοκάρουν τα ευρήματα της ιατροδικαστού 
Ο άτυχος μαθηματικός φέρει περισσότερα από 30 τραύματα, πιθανότατα από μαχαίρι. Τραύματα που άγγιξαν την καρδιά και τους πνεύμονές του. Τα περισσότερα, τα έχει δεχτεί πισώπλατα, κάτι που οδηγεί στο συμπέρασμα πως ήταν μπρούμυτα της στιγμή της επίθεσης. Η 59χρονη σύζυγός του, στέλεχος της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, δέχτηκε τα χτυπήματα στο λαιμό και το θώρακα. Και οι δυο πέθαναν από αιμορραγικό σοκ.

Την ώρα του εγκλήματος, στο σπίτι βρισκόταν και ο 15χρονος, υιοθετημένος, γιος του ζευγαριού. Το ανήλικο αγόρι αρχικά είχε καταθέσει ότι δυο κουκουλοφόροι μπήκαν στο σπίτι και όταν τους είδε, του είπαν πως δεν θα του κάνουν κακό. Σύμφωνα με κυπριακά ΜΜΕ, το παιδί έχει επίσης καταθέσει πως οι δράστες τον κλείδωσαν στο ημι-υπόγειο για να μη φωνάζει.

Σήμερα (20.04.2018) ο 15χρονος αναμένεται να δώσει γραπτή κατάθεση στην αστυνομία. Παράλληλα, ανακριτές από το ΤΑΕ Λευκωσίας θα επισκεφτούν συναδέλφους του 60χρονου Μαθηματικού στην Αγγλική Σχολή αλλά και συμμαθητές και φίλους του 15χρονου για να πάρουν καταθέσεις.

Τι ώρα έγινε το φονικό στη Λευκωσία
Η αστυνομία στη Λευκωσία προσπαθεί να λύσει το γρίφο του άγριου εγκλήματος με λίγα δεδομένα στα χέρια της. Κατ’ αρχήν, δεν έχει βρεθεί το φονικό όπλο. Το αντικείμενο, πιθανότατα μαχαίρι, με το οποίο κόπηκε άγρια και άδικα το νήμα της ζωής του 60χρονου καθηγητή και της 59χρονης συζύγου του.

Η αστυνομία θεωρεί πως έχει να κάνει με ένα έγκλημα μίσους και όχι ληστεία μετά φόνου. Μεγάλο ερωτηματικό παραμένει τόσο το πως μπήκαν στο σπίτι οι δράστες, αφού δεν έχουν βρεθεί ίχνη παραβίασης αλλά και το πως έφυγαν μετά τη διπλή δολοφονία. Οι πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού βρέθηκαν κλειδωμένα. Εξετάζεται ακόμα και το ενδεχόμενο το φονικό να μην έγινε στη μια τα ξημερώματα, όπως αρχικά είχε εκτιμηθεί, με βάση την αρχική κατάθεση του 15χρονου.

Ετοίμαζε ταξίδι με τον γιο του ο 60χρονος
Τα όσα ακούστηκαν τις πρώτες ώρες μετά το διπλό φονικό στη Λευκωσία για τη σχέση του ζευγαριού με τον γιο του, επίσης καταρρίπτονται. Το παιδί γνώριζε εδώ και σχεδόν δυο χρόνια πως ήταν υιοθετημένος. Και όχι μόνο δεν υπήρχαν προστριβές αλλά ο Γιώργος Χατζηγεωργίου φέρεται να ετοίμαζε ταξίδι με τον γιο του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 60χρονος έψαχνε αντικαταστάτη στη δουλειά του εδώ και μέρες. Επρόκειτο να συνοδεύσει τον 15χρονο σε αγώνες μπάντμινγκτον, άθλημα στο οποίο το ανήλικο αγόρι είναι πρωταθλητής.

Μια ακόμη τραγική πτυχή της υπόθεσης είναι πως η 59χρονη Ντίνα Σεργίου είχε πρόσφατα χάσει τον αδερφό της Ανδρέα από καρκίνο. Ήταν ο δεύτερος που έχανε, καθώς θρηνούσε και για τον αδερφό της Δημήτρη, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί από τον Ιούλιο του 1974!

 



Spread the love