Spread the love


Έλληνες συνοριοφύλακες έριξαν προειδοποιητική βολή καθώς τουρκικό ελικόπτερο πλησίασε το ελληνικό νησί της Ρω στο ανατολικό τμήμα του Αιγαίου, γράφει ρωσικό δημοσίευμα του πρακτορείου «Tass».

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων «Tass», το ελικόπτερο εγκατέλειψε την περιοχή μετά από την προειδοποιητική βολή. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ενημερώθηκε για το περιστατικό.

Υπενθυμίζεται- γράφει το δημοσίευμα- ότι οι πρόσφατες εντάσεις στις σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας έχουν αυξηθεί, κυρίως λόγω του περιστατικού κοντά στο ακατοίκητο νησί των Ιμίων στο Αιγαίο Πέλαγος.

Τον Ιανουάριο, το τουρκικό ναυτικό δεν επέτρεψε σε περιπολία της Ακτοφυλακής ελληνικό πλοίο να προσεγγίσει το ελληνικό νησί, το οποίο η Άγκυρα θεωρεί τουρκικό.

Τον Φεβρουάριο, στην περιοχή αυτή του νησιού, τουρκικό περιπολικό εμβόλισε σκοπίμως ένα ελληνικό και απομακρύνθηκε στα τουρκικά ύδατα.

Επιπλέον, την πρώτη Μαρτίου, οι στρατιωτικοί Άγγελος Μητραιτώδης και Δημήτρης Κουκλατζής, που περιπολούσαν στα σύνορα με την Τουρκία, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών δεν παρατήρησαν ότι είχαν εισέλθει σε τουρκικό έδαφος και συνελήφθησαν από τον τουρκικό στρατό.

Οι τουρκικές αρχές τους κατηγόρησαν για δραστηριότητες κατασκοπείας, σημειώνει το δημοσίευμα.



Spread the love