Spread the love


Συνταρακτικές είναι οι εξελίξεις στο διπλό φονικό που έχει συγκλονίσει την Κύπρο, καθώς με γραπτή του κατάθεση ο 33χρονος Λοΐζος Τζιωνής παραδέχθηκε στην αστυνομία ότι δολοφόνησε το άτυχο ζεύγος μέσα στην οικεία τους.

Αναλυτικότερα, ο 33χρονος που παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο με τον Δικηγόρο του, Αλέξανδρο Σαουρή, παραδέχθηκε σύμφωνα με τον ανακριτή, Κούμεττο Κουμέττου, ότι σκότωσε τον Γιώργο Χατζηγεωργίου και την Ντίνα Σεργίου.

Ο 33χρονος, ενέπλεξε και τα άλλα τρία πρόσωπα που τελούν υπό κράτηση.

Όπως λέχθηκε στο δικαστήριο, τα άλλα 3 πρόσωπα, (ο ετεροθαλής αδερφός του 33χρονου, η 21χρονη συμβία του 33χρονου, και ένας 22χρονος), υπέδειξαν τον 33χρονο ως το πρόσωπο που σκότωσε το ζεύγος.

Εκ νέου κράτηση του 33χρονου για άλλες οκτώ ημέρες

Το δικαστήριο αποφάσισε να ικανοποιήσει το αίτημα της αστυνομίας, διατάσσοντας την εκ νέου κράτηση του για άλλες 8 ημέρες.

Όπως λέχθηκε στο Δικαστήριο, το πορτοφόλι του άτυχου Χατζηγεωργίου δεν έχει εντοπιστεί ακόμη. Κατά τη διάρκεια της πρώτης 8ημερης κράτησής του, λήφθηκαν 89 καταθέσεις, έγιναν 9 έρευνες υποστατικών και λήφθηκαν τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τον κ. Κουμέττου, θα γίνει άρση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων του 33χρονου πριν και μετά το έγκλημα, ενώ θα γίνουν και υποδείξεις σκηνών. Ακόμη, αναμένονται περαιτέρω επιστημονικές εξετάσεις.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, ο δικηγόρος του 33χρονου, ζήτησε να του δοθούν αντίγραφα από τα εντάλματα σύλληψης και έρευνας, ενώ δεν έφερε ένσταση στην 8ημερη προσωποκράτηση.

Συνολικά, έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής, 186 καταθέσεις, ενώ αναμένεται να ληφθούν περίπου άλλες 50.

Μαρτυρίες και γεγονότα εκ νέου ενώπιον Δικαστηρίου

Όπως αναφέρθηκε στη δικαστική διαδικασία, έγιναν έρευνες και λήφθηκαν καταθέσεις για τη σχετική υπόθεση. Αναζητούνται ακόμη τα κλοπιμαία ενώ θα γίνουν εξετάσεις dna περαιτέρω και άρση τηλεφωνικού απορρήτου των υπόπτων.

Παραλήφθηκαν τεκμήρια,  ανάμεσα στα οποία και δυο σημειωματαρια οπού ο 33χρονος και ακόμα ένα πρόσωπο που τελεί υπο κράτηση, έγραφαν σημειώσεις για τα θύματα του διπλού φονικού.

Έγινε εκ νέου αναφορά στη μαρτυρία,  που φέρει τον 33χρονο ύποπτο να δήλωνε στις 17/4 ότι «θα κάμει μια δουλειά που θα τον κάμει πλούσιο»

Από επιστημονικές εξετάσεις εντοπίστηκε γενετικό υλικό του 33χρονου σε παπούτσια που βρέθηκαν έξω από το σπίτι των θυμάτων

«Εντοπίστηκε ανοικτό συρόμενο παράθυρο κουζίνας. Δεν εντοπίστηκε ακόμα το πορτοφόλι 60χρονου ενώ παραμένει άγνωστο τι κλάπηκε από την οικία», ανέφερε ο επικεφαλής της ανακριτικής ομάδας, Κουμέττος Κουμέττου.

Έγινε επίσης εκ νέου αναφορά στον άγνωστο άνδρα, που το βράδυ του ειδεχθούς εγκλήματος, φέρεται να είπε στον 15χρονο γιο του δολοφονηθέντος ζεύγους: «Μη φοβάσαι έχω και εγώ γιο».

Να σημειωθεί, ότι ψύχραιμος παρακολουθούσε τη διαδικασία ο 33χρονος ύποπτος.

Υπενθυμίζεται ότι την ερχόμενη Κυριακή, παρουσιάζεται ενώπιον Δικαιοσύνης ο ετεροθαλής αδελφός καθώς και η συμβία του υπόπτου.

Πηγή πληροφοριών: philenews.com, sigmalive.com, altsantiri.gr

 



Spread the love