Spread the love


Για πρώτη φορά ο γνωστός Βρετανός σεφ Jamie Oliver απουσιάζει από τον κατάλογο των πλουσιότερων της Αγγλίας, αφού τα προβλήματα για τον Jamie Oliver δεν έχουν τέλος και τα χρηματικά ποσά που χρωστάει είναι τεράστια.

Μάλιστα, ο διάσημος μάγειρας υποχωρεί διαρκώς στη λίστα των πλουσιότερων Βρετανών και η αλυσίδα εστιατορίων που έχει στην ιδιοκτησία του να βρίσκονται κοντά στο χείλους της κατάρρευσης.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ο γνωστός σεφ απουσιάζει από τη λίστα των ισχυρών «Rich List 100» της εφημερίδας «The Sunday Times».

Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο από το 2010. Φυσικά αυτή η εξέλιξη δεν είναι άσχετη με το γεγονός ότι η αυτοκρατορία των ιταλικών εστιατορίων του Jamie Oliver έχει πλέον χρέη που φτάνουν τα 71,5 εκατομμύρια λίρες ενώ οφείλει στο προσωπικό του 2,2 εκατομμύρια λίρες.

Να σημειωθεί ακόμα πως μόλις τον Ιανουάριο ο Oliver ανακοίνωσε πως κλείνει τα 12 από τα 37 ιταλικά εστιατόριά του, με το περιοδικό του «Jamie» να έχει ήδη κλείσει από το περασμένο έτος.

Δείτε το site του: jamieoliver.com

Το κλείσιμο των εστιατορίων του θέτει σε κίνδυνο περισσότερες από 200 θέσεις εργασίας, με τους πιστωτές να προχωρούν σε ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης. Το σχέδιο αυτό θα επιτρέψει στην αλυσίδα των εστιατορίων να εξασφαλίσουν μειώσεις ενοικίων στα εναπομείναντα ακίνητα και το κλείσιμο όσων είναι πλέον μη κερδοφόρα.

Δείτε τον στο Twitter το Facebook και στο Instagram

A post shared by Jamie Oliver (@jamieoliver) on

Ο Jamie Oliver κατηγόρησε το Brexit για τις οικονομικές δυσκολίες που κλυδωνίζουν την αυτοκρατορία του καθώς η υποβάθμιση της στερλίνας έναντι του ευρώ αύξησε το κόστος αγοράς των πρώτων υλών από την Ιταλία αλλά και το μισθολογικό κόστος των επιχειρήσεων του.

Τον περασμένο μόλις μήνα ο σεφ δήλωσε ότι θα μπορούσε να «συνταξιοδοτηθεί με μεγάλη του χαρά» μέσα στα επόμενα 12 χρόνια, ενοχλημένος από τις επιθέσεις στο πρόσωπο του από τα μέσα ενημέρωσης.



Spread the love