Spread the love


Zητούν την αποχώρηση των ποδοσφαιριστών Μεσούτ Εζίλ και Ιλκάι Γκουτογκάν τουρκικής καταγωγής

Την…έξοδο από την «Εθνική Γερμανίας» δείχνουν Γερμανοί πολιτικοί και χρήστες των social media στους δύο ποδοσφαιριστές, Μεσούτ Eζίλ και Ιλκάι Γκουντογκάν, τουρκικής καταγωγής, που συναντήθηκαν χθες με τον Σουλτάνο του Βοσπόρου στο Λονδίνο. Αλλά και το Twitter «βουίζει» για το θέμα.

«Πηγαίνετε να παίξετε ποδόσφαιρο με τον Ερντογάν», λέει ένας χρήστης. «Ντροπή σας», λέει άλλος χρήστης. «Πάρτε όλους τους ξένους από την Εθνική Ομάδα», υποστηρίζει ένας ακόμη.

Οι δυο παίκτες συναντήθηκαν χθες με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο ξενοδοχείο «Four Seasons» του Λονδίνου και του έκαναν δώρο φανέλες της Εθνικής Γερμανίας με την υπογραφή τους.

Σημειώνεται ότι ο ισχυρός άνδρας της Τουρκίας επισκέφθηκε το Λονδίνο στο πλαίσιο του προεκλογικού αγώνα, αφού στις 24 Ιουνίου οι Τούρκοι πολίτες προσέρχονται στις κάλπες.

Την ώρα που ο επικεφαλής της γερμανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας (DFB) Ράινχαρντ Γκρίντελ ασκεί άμεσα σκληρή κριτική και ο μάνατζερ της Εθνικής Γερμανίας Όλιβερ Μπίρχοφ υποστηρίζει ότι θα ξεκαθαρίσει το θέμα με τους δύο παίκτες, πολλοί Γερμανοί πολιτικοί, απ’ όλα τα κόμματα, εκτόξευσαν πυρά κατά των δύο παικτών της Εθνικής.

Σε μία προσπάθεια να υποβαθμίσει το περιστατικό, ο Μπίρχοφ εκτιμά ότι «οι δυο παίκτες δεν συνειδητοποίησαν τη σημασία και το συμβολισμό της φωτογραφίας, αλλά φυσικά και αποδοκιμάζουμε αυτή την ενέργεια και θα το συζητήσουμε με τους παίκτες».

«Αυτό που έκαναν αυτοί οι δύο είναι απίστευτο, αυτά δεν γίνονται. Περιμένω και από τους δύο να δηλώσουν ξεκάθαρα ότι αποστασιοποιούνται. Ενέδωσαν στο φθηνό σόου προπαγάνδας για έναν απολυταρχικό ηγεμόνα», δήλωσε ο πρώην αρχηγός των Πρασίνων, Τζεμ Έζντεμιρ, επίσης τουρκικής καταγωγής.



Spread the love