Spread the love


Εκστρατεία για την απαγόρευση των πορνείων σε δύο από τις επτά κομητείες της αμερικανικής πολιτείας της Νεβάδα εγκαινίασε ιδιότυπη συμμαχία οργανώσεων κατά του τράφικινγκ γυναικών και χριστιανικών σωματείων.

Η εκστρατεία συμπίπτει, μάλιστα, με την προεκλογική εκστρατεία διαβόητου μαστροπού για την εκλογή του στην τοπική Βουλή.

Η Νεβάδα, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη πορνείου Ντένις Χοφ, κτίσθηκε πάνω «στον τζόγο, το οινόπνευμα, τα κορίτσια και τα ορυχεία». Τα πράγματα αναμένεται, όμως, να αλλάξουν, σύμφωνα με τον δικηγόρο Τζέισον Γκινάσο, που ηγείται της προσπάθειας απαγόρευσης των πορνείων στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Από τη μεριά του, ο Χοφ ισχυρίζεται ότι οι κάτοικοι της Νεβάδας είναι σκληροτράχηλοι και φιλελεύθεροι. «Μου φαίνεται απεχθές ότι κάποια μειοψηφία έρχεται στα μέρη μας για να αλλάξει τις συνήθειές μας και να επιβάλει τις ηθικές της αξίες πάνω μας», λέει ο Χοφ.

Τα πορνεία, που είναι παράνομα στις κομητείες του Λας Βέγκας και του Ρίνο, έχουν τις ρίζες τους στην ιστορία της πολιτείας στα τέλη του 19ου αιώνα. Την ίδια ώρα, η πορνεία ως επάγγελμα είναι νόμιμη στην πολιτεία της Νεβάδας, κάτι που δεν ισχύει σε καμία άλλη πολιτεία των ΗΠΑ. Μετά το 1971, ορισμένες κομητείες νομιμοποίησαν τα πορνεία, εφόσον αυτά βρίσκονται σε ειδικούς χώρους και υπόκεινται σε υγειονομικούς ελέγχους. Σήμερα, η Νεβάδα διαθέτει περίπου 20 νόμιμα πορνεία.

Ο Γκινάσο και οι υποστηρικτές της κατάργησης των πορνείων, όμως, υπογραμμίζουν ότι αυτά προωθούν και ευνοούν το τράφικινγκ και ότι πολλές από τις γυναίκες που εργάζονται εκεί υφίστανται εκβιασμούς και πιέσεις. Ο Γκινάσο λέει ότι ακόμη και αν το δημοψήφισμα του Νοεμβρίου δεν οδηγήσει στην απαγόρευση των πορνείων, θα θεωρήσει σημαντική νίκη τη δημόσια συζήτηση, που θα ακολουθήσει την ιδιότυπη προεκλογική εκστρατεία.

Από τη μεριά του, ο Χοφ προβλέπει ότι το δημοψήφισμα θα αποτύχει, υπογραμμίζοντας ότι σε περίπτωση νίκης των «συντηρητικών» δυνάμεων, η παράνομη και άρα επικίνδυνη πορνεία θα ανθήσει. «Η επιχείρηση της πορνείας δεν πρόκειται να τελειώσει εδώ. Μην ξεχνάτε, είναι το αρχαιότερο επάγγελμα του κόσμου», λέει ο Χοφ.

 

Πηγή kathimerini



Spread the love