Spread the love


Δείτε πόσα λεφτά έβγαλε

Πριν δύο χρόνια, οι φήμες ήθελαν τη Λάιζα Μινέλι να ζητάει 40 εκατομμύρια δολάρια για τη συλλογή της έργων του Άντι Γουόρχολ. Αποδείχθηκε τυχερή. Δεν βρέθηκε αγοραστής και, τώρα, θα καταλήξει πιο πλούσια πουλώντας τους πίνακες έναν έναν.

Πηγή στην Ελβετία πληροφόρησε την Page Six ότι ο Λάρι Γκαγκοσιάν (ο φημισμένος γκαλερίστας) πούλησε έναν Γουόρχολ της Λάιζα – μια μεταξοτυπία της μητέρας της, της Τζούντι Γκάρλαντ – σε ανώνυμο συλλέκτη αντί 7 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ήταν ένα από τα τρία πορτραίτα της Τζούντι στη συλλογή της κόρης της, η οποία περιλαμβάνει επίσης, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, και τέσσερα πορτραίτα της ιδίας και τρία του πατέρα της, του σκηνοθέτη του Χόλιγουντ Βινσέντε Μινέλι.

«Η Λάιζα πρέπει να είναι ευτυχισμένη που κανείς δεν έκλεισε συμφωνία τότε, γιατί η συλλογή αξίζει τώρα πολλά περισσότερα» είπε ένας ντίλερ έργων τέχνης στην Page Six. «Η υψηλότερη τιμή που έχει πληρωθεί για έναν Γουόρχολ είναι για 105,4 εκατομμύρια δολάρια – για το “Silver Car Crash (Double Disaster)”».

Πολλοί από αυτούς τους Γουόρχολ κοσμούσαν στο σπίτι της Λάιζα στην East 69th Street, το οποίο πούλησε το 2015 για να μετακομίσει στο Beverly Hills.



Spread the love