Spread the love


Δείτε τα απίστευτα στατιστικά

Το μάζεμα κερασιών μπορεί να είναι πιο επικίνδυνο εγχείρημα από την οδήγηση μοτοσικλέτας χωρίς κράνος, τουλάχιστον σύμφωνα με την εμπειρία των Σλοβένων τραυματολόγων, οι οποίοι τις τελευταίες δύο εβδομάδες βρίσκονται αντιμέτωποι με έναν ασυνήθιστα μεγάλο αριθμό βαριά τραυματισμένων από πτώση από κερασιές.

«Από τα τέλη Απριλίου έχουμε μια πραγματική “επιδημία” τραυματισμών που προκλήθηκαν από πτώση από κερασιές, μέχρι τώρα έχουμε περιθάλψει περισσότερους από 50 ανθρώπους, ενώ πέρσι ολόκληρη την περίοδο συγκομιδής κερασιών ήταν λιγότεροι από τους μισούς – μόνον 24», δήλωσε ο Ματέι Τσίμερμαν από το Τμήμα Τραυματολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λιουμπλιάνας (UKC).

Τόνισε ακόμη ότι πρόκειται για πολύ σοβαρούς τραυματισμούς, όπως κατάγματα σπονδυλικής στήλης, μηριαίων οστών και ότι η αποκατάσταση θα διαρκέσει τουλάχιστον έξι μήνες.

Από το Τμήμα Τραυματολογίας του Νοσοκομείου, σύμφωνα με το κροατικό πρακτορείο ειδήσεων Hina, προσθέτουν ότι είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών υπερβαίνει τα 70 έτη. Είναι ηλικιωμένοι που διακινδύνευσαν και ανέβηκαν στα δέντρα, επειδή οι νεαροί δεν είχαν χρόνο να μαζέψουν τους καρπούς. Φέτος η παραγωγή κερασιών στη Σλοβενία είναι πολύ αυξημένη, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Η κλινική είναι σχεδόν γεμάτη με αγρότες που μαζεύουν κεράσια, οι τραυματισμοί αυτοί είναι σχεδόν ισάριθμοι με τους τραυματισμούς που προκαλούνται από ατυχήματα με μοτοσικλέτες, τα οποία είναι συχνά την περίοδο αυτή» δήλωσε ο Τσίμερμαν, προσθέτοντας ότι οι ηλικιωμένοι πρέπει πάντα να προειδοποιούνται να μην ανεβαίνουν στα δέντρα και έτσι να διακινδυνεύουν ένα δυστύχημα.

 



Spread the love