Spread the love


Μια γυναίκα-θύμα body shaming βρήκε τον ήρωα της

Πολλοί αντιμετωπίζουν συχνά το body shaming, τα ιδιαίτερα άσχημα σχόλια για το σώμα τους δηλαδή, αλλά μια γυναίκα βίωσε μια τέτοια οδυνηρή εμπειρία  ενώ βρισκόταν σε αεροπλάνο, από έναν άνδρα που καθόταν δίπλα της. “Ένιωθα τα δάκρυα που έπεφταν στο πρόσωπό μου”, έγραψε η Savannah Phillips στο Facebook. Είπε ότι ήταν κολλημένη εκεί, κλαίγοντας εξαιτίας της ταπείνωσης από την οποία δεν μπορούσε να ξεφύγει.

“Δεν έχω βιώσει τέτοιο body shaming από τότε που ήμουν στο δημοτικό σχολείο,” είπε η Savannah. Όλο το περιστατικό, ωστόσο, πήρε μια απροσδόκητη τροπή όταν ένας άλλος επιβάτης παρενέβη για να την βοηθήσει. Ήταν ένας υπεύθυνις μπαρ, ο Chase Irwin.

“Θα ήθελα επίσης να προσθέσω ότι τον συγχωρώ”, δηλώσε η ίδια για τον άνδρα που την έφερε σε άσχημη θέση. “Έχω πει πολλά πράγματα στη ζωή μου που δεν θα έπρεπε να έχω, όπως όλοι οι άλλοι. Αν τον μισούσα, δεν θα ήμουν διαφορετική και είναι ζωτικής σημασίας να απαντήσω με αγάπη. Μόνο η αγάπη φέρνει αλλαγή στον κόσμο. ”

Η γυναίκα είπε ότι ούτε η ίδια ούτε ο Chase έχουν μιλήσει με τον άνδρα από τότε. Δεν γνωρίζει καν ποιος είναι. “Και πραγματικά δεν θέλω να το ξέρω. Δεν θέλω αυτή η ιστορία να είναι γι ‘αυτόν – ο στόχος μου ήταν ο Chase και πώς πρέπει όλοι να είμαστε γενναίοι όπως ήταν αυτός και να υποστηρίξουμε τους άλλους ».

Τι συνέβη

Η Savannah Phillips τις τελευταίες βδομάδες ταξίδευε διαρκώς με αεροπλάνο, ωστόσο λόγω μιας αλλαγής πτήσης δεν μπόρεσε να επιλέξει τη θέση που θα είχε. Όπως λέει η ίδια, προσπαθεί να κάθεται πάντα σε μισοάδειες σειρές του αεροπλάνου καθώς για αυτή είναι ο,τι χειρότερο να μην είναι άνετα ο διπλανός της λόγω του σωματικού της βάρους. Σημείωση, δεν πρόκειται για καμιά τεράστια γυναίκα, απλά έχει κάποια κιλά παραπάνω.

Της δόθηκε η θέση της στην πύλη επιβίβασης και κάθισε δίπλα σε έναν άνδρα γύρω στα 60 που της είπε πως είναι κωμικός. Σηκώθηκε μάλιστα ο ίδιος για να περάσει αυτή στη θέση της που ήταν στο παράθυρο. Καθώς το πλήρωμα έδινε τις οδηγίες ασφαλείας, αυτός έβγαλε το κινητό του και μη βλέποντας καλά το έφερε λίγα εκατοστά από το πρόσωπο του, γράφοντας με τεράστια γραμματοσειρά και με την φωτεινότητα στο μέγιστο επίπεδο. Τόσο ώστε η Savannah δίπλα να βλέπει τα πάντα θέλοντας και μη.

Τότε πρόσεξε αυτό που θα την αναστάτωνε όσο τίποτα. Ο διπλανός της έγγραφε σε κάποιον πως κάθεται δίπλα σε μια “χοντρή που βρωμάει”.

“Γύρισα το κεφάλι αμέσως και δεν είδα τι έγραψε παρακάτω. Ήμουν σοκαρισμένη και αυτό επιβεβαίωνα όσα άσχημα σκέφτομαι για μένα καθημερινά. Πριν το συνειδητοποιήσω, καυτά, αλμυρά δάκρυα άρχισαν να τρέχουν στο πρόσωπο μου. Κάθισα και έκλαιγα σιωπηλά ελπίζοντας πως ο άνδρας δίπλα μου δεν θα ξεκινούσε κάποια συζήτηση, γιατί δεν ήξερα πως θα αντιδρούσα. Ήμουν τόσο πληγωμένη. Ο πιλότος ανακοίνωσε καθυστέρηση 30 λεπτών. Ακόμα περισσότερος χρόνος δίπλα του.

Περιμέναμε περίπου δέκα λεπτά στον διάδρομο για να απογειωθούμε και συνέχισα να κλαίνω γυρισμένη προς το παράθυρο. Τότε κάποιος χτύπησε στον ώμο τον διπλανό μου λέγοντας του “Πρέπει να σου μιλήσω”. Αυτός έβγαλε τα ακουστηκά που φορούσε και ο άγνωστος του είπε “Πρέπει να αλλάξουμε θέσεις. Τώρα.” Αυτός του απάντησε “Ναι, αλλά γιατί”, για να πάρει την αποστομωτική απάντηση “Επειδή γράφεις μηνύματα για εκείνη και δεν θα το αφήσω αυτό έτσι”.

Ο άγνωστος άνδρας κάθισε δίπλα μου και έμεινε έκπληκτος βλέποντας με να κλαίω. Με ρώτησε αν είδα τα μηνύματα και είπα ναι. Με ενθάρρυνε να μην αφήσω αυτόν τον άνθρωπο να με καταβάλλει και πως όλα θα πάνε καλά. Μου μίλησε για τα παιδιά και τη δουλειά του.

Μου είπε πως είδε τα μηνύματα και τρελάθηκε, και γνώριζε πως έπρεπε να κάνει κάτι. Μίλησε στην αεροσυνοδό για το τι συνέβη και το τι πρόκειται να κάνει. Του είπα πως θα γίνει το αγαπημένο πρόσωπο του άντρα μου, ενώ η αεροσυνοδός δεν σταμάτησε να τον κερνάει ποτά λέγοντας του πως είναι ο ήρωας της.

Όμως δεν ήταν ο δικός της ήρωας, ήταν ο δικός μου”

 



Spread the love