Spread the love


Ιστορία έγραψε ένας 30χρονος Πολωνός που κατέβηκε με σκι από την κορυφή του πιο επικίνδυνου βουνού στον κόσμο!

Μετά από μια άκρως κοπιαστική ανάβαση και αψηφώντας τους κινδύνους, που ελλόχευαν σε κάθε βήμα, ο Αντρέι Μπάργκιλ φόρεσε χθες τα σκι του και κατέβηκε τα 8.611 μέτρα του όρους Κ2, δεύτερου υψηλότερου στον κόσμο μετά το Έβερεστ, για να καταλήξει στο Πακιστάν.

Το εγχείρημα κατέγραψε ο αδελφός του Μπάρτεκ με ένα επαγγελματικό drone, το πρώτο στον κόσμο που μπορεί να βιντεοσκοπεί σε υψόμετρο 8.000 μέτρων.

Γνωστός λάτρης της αδρεναλίνης ο Μπάργκιλ έχει επιχειρήσει κι άλλες φορές στο παρελθόν επικίνδυνες αναρριχήσεις και καταβάσεις. Η πρώτη του απόπειρα να κατεβεί με σκι από το Κ2 έγινε πέρυσι, αλλά αναγκάστηκε να την αναβάλει λόγω σφοδρής χιονοθύελλας και ιδιαίτερα δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Το K2 στα σύνορα Κίνας-Πακιστάν,  αποκαλείται Άγριο Βουνό λόγω της εξαιρετικής δυσκολίας ανάβασής του και του μεγάλου ποσοστού θνησιμότητας καθώς ένας στους τέσσερις από όσους προσπάθησαν να ανέβουν στο βουνό πέθαναν πάνω στην προσπάθεια, ενώ κανείς μέχρι χθες δεν είχε καταφέρει να κατέβει με σκι από την κορυφή του.

Περιχαρής -και κατάκοπος- μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση της κατάβασης ο Μπάργκιλ δήλωσε στο CNN: «Kατάφερα να κατέβω από την κορυφή του K2 κατευθείαν στον καταυλισμό βάσης. Είναι μια πολύ τεχνική κατάβαση κι είμαι πολύ χαρούμενος που όλα πήγαν καλά γιατί βρίσκομαι εδώ και δεύτερη φορά και χαίρομαι που δεν θα αναγκαστώ να επιστρέψω».

 



Spread the love