Spread the love


Στο νοσοκομείο με ελαφρά, ευτυχώς, τραύματα οδηγήθηκαν το βράδυ της Τρίτης (10/07/2018) 27 άτομα, τα οποία λίγο πριν από την λήξη του αγώνα της Γαλλίας με το Βέλγιο για τα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου ποδοπατήθηκαν στο κέντρο της Νίκαιας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το περιστατικό σημειώθηκε δευτερόλεπτα προτού ο διαιτητής της αναμέτρησης σφυρίξει την λήξη του αγώνα, που θα αναδείκνυε νικήτρια τη Γαλλία με σκορ 1-0.

Ξαφνικά, ο κόσμος άρχισε να τρέχει πανικόβλητος, όταν άρχισαν να σκάνε στον αέρα δεκάδες πυροτεχνήματα.

Δείτε το βίντεο:

Το πλήθος φαίνεται πως τρόμαξε στην απότομη θέα των πυροτεχνημάτων και φοβούμενο πως έχει ενεργοποιηθεί κάποιος εκρηκτικός μηχανισμός, άρχισε να τρέχει σε κατάσταση αλλοφροσύνης μακριά από το σημείο.

Το αποτέλεσμα είναι ότι οι συγκεντρωμένοι βρέθηκαν να ποδοπατιούνται, με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να τραυματιστούν.

«Υπήρχε μια μεγάλη συγκέντρωση πλήθους αφού εξερράγησαν τα πυροτεχνήματα», δήλωσε ο Ζαν – Γκαμπριέλ Ντελακρουά, αξιωματούχος της δημοτικής Αρχής της Νίκαιας.

«Οι περισσότεροι από τους τραυματισμούς προκλήθηκαν από σπασμένα γυαλιά και το ποδοπάτημα», σημείωσε ο ίδιος.

Τα τοπικά ΜΜΕ μετέδωσαν εικόνες από τρομαγμένους πολίτες να στέκονται γύρω από αναποδογυρισμένα τραπεζοκαθίσματα, ενώ το οδόστρωμα είχε γεμίσει με σπασμένα γυαλιά.

Το συμβάν υπογραμμίζει πόσο νωπές είναι ακόμη οι πληγές και πόσο τεντωμένα τα νεύρα στην πόλη της γαλλικής Ριβιέρας όπου, πριν από δύο χρόνια, ένας τζιχαντιστής έριξε το φορτηγό ψυγείο που οδηγούσε στο πλήθος που γιόρταζε την Ημέρα της Βαστίλης, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 86 άνθρωποι.



Spread the love