Spread the love


Ο χαρακτήρας που ενσαρκώνει τον έχει μπλέξει σε περιπέτειες

Ο Κέβιν Μπιν είναι καθηγητής σε σχολείο της Πενσυλβάνια. Όταν δεν διδάσκει τους μαθητές της πέμπτης και έκτης τάξης, ασχολείται ερασιτεχνικά με το χόμπι του, το ρέστλινγκ.

Το θέμα είναι ότι ο χαρακτήρας που ενσαρκώνει τον έχει μπλέξει σε περιπέτειες. Συγκεκριμένα, ο 36χρονος καθηγητής μεταμφιέζεται σε Ναζί και παλεύει με το όνομα «Blitzkrieg, the German Juggernaut» – «Blitzkrieg, ο Γερμανός Οδοστρωτήρας», όντας μάλιστα μέλος της World Wide Wrestling Alliance (WWWA).

Ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που τον δείχνει κατά την είσοδό του στο ρινγκ να επιδίδεται σε ναζιστικό χαιρετισμό, τη στιγμή που στην εξέδρα βρίσκονται παιδιά από το σχολείο, έγινε viral μέσα σε λίγο χρόνο προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις. Ήδη το σχολείο της περιοχής Spring-Ford στο οποίο διδάσκει έχει ξεκινήσει εσωτερική έρευνα.

Το βίντεο κατέβηκε από το YouTube, όπως ανέφερε στο BBC η υπεύθυνη επικοινωνίας του σχολείου, Έριν Κρου: «Όταν οι διαχειριστές ενημερώθηκαν για το βίντεο, έδρασαν άμεσα». «Καθώς πρόκειται για προσωπικό θέμα, δεν θα είναι διαθέσιμες περεταίρω λεπτομέρειες. Οι ενέργειες που παρουσιάζονται σε αυτό το βίντεο δεν αντιπροσωπεύουν τις βασικές αξίες της διεύθυνσης του σχολείου», πρόσθεσε.

Σε σχετική επιστολή που ανάρτησε τη Δευτέρα 23/7 στην ιστοσελίδα του σχολείο ο επιστάτης, Ντέιβιντ Γκούντι ανέφερε μεταξύ άλλων: «Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι οι ενέργειες που παρουσιάζονται σε αυτό το βίντεο δεν αντιπροσωπεύουν τις βασικές αξίες του σχολείου. Ως σχολικός οργανισμός, είμαστε υπερήφανοι που παρέχουμε ένα ασφαλές μαθησιακό περιβάλλον».

Ο ιδιοκτήτης του WWWA, Ντίνο Σάνα μιλώντας στην ιστοσελίδα «The Blast», ανέφερε μεταξύ άλλων πως ο καθηγητής «είναι καλό παιδί και όχι μισητός άνθρωπος» καθώς επίσης και πολύ θρήσκος. «Κάθε ένας σε αυτό το σπορ έχει ένα ρόλο. Αυτή είναι η πάλη», πρόσθεσε.

Στην ιστορία της επαγγελματικής πάλης έχουν υπάρξει πολλοί εκκεντρικοί και κακοί χαρακτήρες, όπως για παράδειγμα ο «Άιρον Σέικ» από το Ιράν ή ο «Αμπντουλάχ ο Σφαγέας» που τον αποκαλούσαν επίσης ο «Τρελός από το Σουδάν».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του CBS Philly, οι απόψεις των γονέων του σχολείου σχετικά με τον καθηγητή διίστανται.

Κάποιος πατέρας σημείωσε πως η υπόθεση έχει πάρει υπερβολική έκταση. «Είναι κάτι που κάνει εδώ και αρκετό καιρό. Νομίζω ότι πολλοί άνθρωποι καταλήγουν σε συμπεράσματα πριν καν έχουν όλη την πληροφορία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Βλέποντας τις εικόνες, νομίζω ότι είναι ακόμα μεγαλύτερο θέμα απ’ ότι πίστευα αρχικά», είπε από την πλευρά της μια μητέρα.



Spread the love