Spread the love


O 29χρονος δράστης Φαϊζάλ Χουσεϊν ήταν στρατιώτης της οργάνωσης

Το ISIS ισχυρίζεται ότι ο 29χρονος δράστης Φαϊζάλ Χουσεϊν «ήταν στρατιώτης της οργάνωσης και εξαπέλυσε την επίθεση ως ανταπόκριση στις εκκλήσεις στόχευσης των συμμαχικών χωρών».
To Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στην ελληνική συνοικία του Τορόντο την Κυριακή, που στοίχισε τη ζωή σε μία 18χρονη και ένα 10χρονο παιδί, ενώ τραυματίστηκαν άλλα 13 άτομα.

Σε ανακοίνωση που έχει δημοσιεύσει το δίκτυο Al Arabiya το ISIS ισχυρίζεται ότι ο 29χρονος δράστης Φαϊζάλ Χουσεϊν «ήταν στρατιώτης της οργάνωσης και εξαπέλυσε την επίθεση ως ανταπόκριση στις εκκλήσεις στόχευσης των συμμαχικών χωρών».

Ωστόσο, το Ισλαμικό Κράτος δεν δίνει περαιτέρω ενδείξεις για να υποστηρίξει τους ισχυρισμούς του.

Το χρονικό της επίθεσης

Ο δράστης, οπλισμένος με ένα περίστροφο, άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως στις 22.00 τοπική ώρα την Κυριακή το βράδυ (05.00 ώρα Ελλάδας) στη λεωφόρο Ντάνφορντ, όπου υπάρχουν πολλά εστιατόρια και χώροι ψυχαγωγίας για οικογένειες στην ελληνική συνοικία της πόλης, το Greektown.

Ο ένοπλος διέσχισε την πολυσύχναστη λεωφόρο πυροβολώντας προς πάσα κατεύθυνση. Ο 29χρονος από το Τορόντο ενεπλάκη κατόπιν σε ανταλλαγή πυροβολισμών με τους αστυνομικούς, έφυγε από την περιοχή και κατόπιν βρέθηκε νεκρός, σύμφωνα με τη Μονάδα Ειδικών Ερευνών της αστυνομίας του Τορόντο.

Όταν εντοπίστηκε, έφερε τραύμα από σφαίρα όμως οι αρχές δεν έχουν έως τώρα αποσαφηνίσει τις συνθήκες ή την αιτία του θανάτου του.

 



Spread the love