Spread the love


Σοκ από το σχέδιο για να εισπράττουν λεφτά από τις ασφαλιστικές εταιρείες

Φρίκη προκαλεί η αποκάλυψη κυκλώματος Σικελών μαφιόζων που έλιωναν με βάρη τα χέρια και τα πόδια ναρκομανών, αλκοολικών και ατόμων που είχαν ανάγκη από χρήματα προκειμένου να εισπράττουν μεγαλά ποσά από ασφαλιστικές εταιρείες.

Σύμφωνα με την ιταλική αστυνομία το σοκαριστικό σχέδιο των μαφιόζων ξεκινούσε από την «στρατολόγηση» των υποψήφιων θυμάτων. Στη συνέχεια οι μαφιόζοι με βάρη που χρησιμοποιούνται σε γυμναστήρια, έλιωναν τα χέρια και τα πόδια των θυμάτων τους τα οποία στη συνέχεια εμφάνιζαν ως δήθεν τραυματίες από τροχαία ατυχήματα.

Στο κύκλωμα, για το οποίο έχουν γίνει μέχρι στιγμής 11 συλλήψεις, φέρεται να συμμετείχε τουλάχιστον μια νοσοκόμα από το Παλέρμο που τροφοδοτούσε τους μαφιόζους με αναισθητικά προκειμένου να ελλατώνεται ο πόνος των θυμάτων.

Όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, οι μαφιόζοι ακινητοποιούσαν χέρια και πόδια ανάμεσα σε τσιμεντένια μπλοκ και στη συνέχεια έριχναν πάνω τους τα 25κιλα βάρη. Ορισμένες φορές, όπως μεταδίδει το ιταλικό πρακτορείο ANSA, χρησιμοποιούσαν και πάγο προκειμένου να μουδιάσουν το σημείο που θα ακρωτηρίαζαν.

Οι αστυνομικοί έχουν στην κατοχή τους ηχογραφήσεις των ουρλιαχτών όσων ακρωτηριάζονταν σε σπίτια ή σε αποθήκες.

Η επιλογή των θυμάτων γινόταν σε σταθμούς τρένων ανάμεσα σε ναρκομανείς, αλκοολικούς, άτομα με ψυχολογικά προβλήματα και φτωχούς ανθρώπους που ήταν απελπισμένοι για λίγα ευρώ. «Το δέλεαρ ήταν τα χρήματα» εξήγησε ο επικεφαλής της ομάδας που εξιχνίασε την υπόθεση.

Τελικά, όμως, όσοι δέχονταν τον ακρωτηριασμό ελάμβαναν μόνο μερικές εκατοντάδες ευρώ ενώ οι μαφιόζοι έβαζαν στην τσέπη τους εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ καθώς εμφάνιζαν τους ακρωτηριασμένους ως θύματα τροχαίων ατυχημάτων.

Η έρευνα, στην οποία ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί το ύψος του συνολικού κέρδους των μαφιόζων, ξεκίνησε τον Ιανούαριο του 2017 όταν εντοπίστηκε η σορός ενός Τυνήσιου ο οποίος, όπως προέκυψε, είχε πεθάνει από καρδιακή προσβολή αφού του έλιωσαν τα πόδια.

Σύμφωνα με το ιταλικό κανάλι SkyTG24 περίπου 70 άνθρωποι έχουν δεχθεί να χάσουν τα χέρια τους και τα πόδια τους μετά τις υποσχέσεις των μαφιόζων.

 



Spread the love