Spread the love


Το «πιάτο» που έγινε viral

Όλο και καινούργια μονοπάτια εξερευνούν στην τέχνη τους οι δεξιοτέχνες μάγειροι. Συνταγές ή και τρόπους σερβιρίσματος, μιας και το μάτι πρέπει να τέρπεται όσο και ο ουρανίσκος.

Είναι, όμως, πιθανό αυτοί σε ένα γιαπωνέζικο τάπας-μπαρ στο Βανκούβερ του Καναδά να το παράκαναν. Όμως αυτό που επινόησαν έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το ράμεν είναι κλασικό πιάτο της ιαπωνικής κουζίνας: νουντλς τα οποία συνήθως σερβίρονται σε ζωμό με κρέας και λαχανικά. Το Yuu Japanese Tapas προσελκύει ιδιαίτερα μεγάλη προσοχή στο Διαδίκτυο λόγω ενός πραγματικά μοναδικού πιάτου που προσφέρει: το «Chilled Beer Ramen».

Beer Ramen Is The Perfect Summer Dish

This place serves beer ramen. ?

Δημοσιεύτηκε από INSIDER Presents στις Τρίτη, 28 Αυγούστου 2018

Το πιάτο δεν είναι δημιουργικό, το σερβίρισμα είναι δημιουργικό. Το «Chilled Beer Ramen» δεν είναι μπίρα-νουντλς, ο αφρός είναι παραπλανητικός, τον επιτυγχάνουν χτυπώντας ασπράδι αυγού. Δεν περιέχει αλκοόλ. Είναι ράμεν που απλώς σερβίρεται σε μεγάλο μπιροπότηρο, που το έχουν παγώσει προηγουμένως. Ίσως το ότι το έχουν παγώσει να δίνει καινούργια γευστική διάσταση.

Την ιδέα κατέβασε η καναδο-γιαπωνέζα ιδιοκτήτρια του εστιατορίου Τζούλια Κουμποτάνι, μια μέρα που έκανε πολλή ζέστη, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Ευτυχώς, είχαμε πολύ ζεστό καλοκαίρι φέτος στο Βανκούβερ και μια μέρα καθόμουν στον καναπέ κι έκανε τόση ζέστη και σκεφτόμουν μια παγωμένη μπύρα. Και το επόμενο που σκέφτηκα ήταν “και γιατί όχι μπίρα-νουντλς;”» είπε, στο Insider, η ιδιοκτήτρια του εστιατορίου.



Spread the love