Spread the love


Αλλάζει και πάλι χέρια το περιοδικό ΤΙΜΕ, σχεδόν οκτώ μήνες μετά την αγορά του από τον αμερικανικό όμιλο μέσων ενημέρωσης Meredith Corporation.

Ο συνιδρυτής του Salesforce.com Marc Benioff και η γυναίκα του το αγοράζουν από κοινού έναντι 190 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ομίλου Meredith, το ζεύγος δεν θα εμπλέκεται στις καθημερινές υποθέσεις του περιοδικού ή στις δημοσιογραφικές αποφάσεις.

Η συμφωνία, όπως εξηγεί το BBC, μπορεί να κλείσει μέσα σε έναν μήνα αλλά πρέπει πρώτα να πάρει την έγκριση της αρμόδιας ρυθμιστικής αρχής.

Ο Benioff δήλωσε πως ο ίδιος και η γυναίκα του έχουν βαθύ σεβασμό για τον οργανισμό και τη θρυλικό όνομά του. «Η δύναμη του Time ήταν πάντα στον μοναδικό τρόπο αφήγησης και περιγραφής ανθρώπων και θεμάτων που μας αφορούν όλους και μας συνδέουν όλους» έγραψε στο Twitter.

Οι Benioff αναλαμβάνουν την έκδοση του Time σε περίοδο αβεβαιότητας για τα έντυπα μέσα ενημέρωσης. Το περιοδικό έχει περιορίσει την κυκλοφορία του και αντιμετωπίζει συρρικνωμένα έσοδα από τη διαφήμιση.

Ο όμιλος Meredith ολοκλήρωσε τον Ιανουάριο την αγορά της μητρικής εταιρείας Time Inc και στη συνέχεια προχώρησε στην πώληση ορισμένων από των πιο γνωστών τίτλων της.

Ο Benioff διαθέτει περιουσία 6,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Forbes.



Spread the love