Spread the love


Κατασκευάστηκε από τη General Motors

Με το «Νέο Τέρας» προσήλθε στην 73η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ και ο φακός απαθανάτισε το υπερπολυτελές όχημα, αξίας ενός εκατομμυρίου ευρώ, να κόβει… βόλτες στους δρόμους της Νέας Υόρκης.

Φωτογραφίες της νέας λιμουζίνας έχουν ήδη αναρτήσει στο Twitter οι Μυστικές Υπηρεσίες των ΗΠΑ.

Το τεθωρακισμένο όχημα κατασκευάστηκε από τη General Motors Co. κι έχει επτά θέσεις στο πίσω κάθισμα. Διαθέτει ελαστικά που δεν σκάνε, αλεξίσφαιρα τζάμια και αεροστεγή καμπίνα ώστε ο Αμερικανός πρόεδρος να είναι πλήρως προστατευμένος από χημικές και βιολογικές επιθέσεις.


Πρόκειται για μία θωρακισμένη λιμουζίνα Cadilac. Το «Τέρας» είναι παραδοσιακά σχεδιάζεται από το μηδέν από την Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ, και συνήθως υπάρχουν πολλαπλά αντίγραφα του ίδιου αυτοκινήτου, το οποίο στεγάζεται στο υπόγειο του αρχηγείου της Μυστικής Υπηρεσίας.

Το νέο «Τέρας» ζυγίζει περίπου οκτώ τόνους λόγω της βαριάς θωρακισμένης ενίσχυσης. Οι πόρτες του έχουν πάχος οκτώ ίντσες. Καθεμία ζυγίζει όσο η πόρτα ενός Boeing 747 και σφραγίζουν ερμητικά ώστε να προστατεύουν την καμπίνα σε περίπτωση επίθεσης με χημικά ή βιολογικά όπλα.

Το όχημα διαθέτει επίσης μια μικρή δεξαμενή οξυγόνου, ενώ τα παράθυρα είναι απολύτως σφραγισμένα, δεν κατεβαίνουν και αντέχουν διατρητικές σφαίρες και το ωστικό κύμα εκρήξεων.

Η λιμουζίνα του Τραμπ είναι εφοδιασμένη με υπέρυθρες κάμερες, συστήματα εντοπισμού GPS και δορυφορικής επικοινωνίας, πυροσβεστικό εξοπλισμό, εκτοξευτήρες δακρυγόνων, διάφορα όπλα, διόπτρες νυχτερινής οράσεως. Επιπλέον,πάντα υπάρχουν στο ψυγείο δύο φιάλες αίμα του ίδιου τύπου που έχει ο πρόεδρος, σε περίπτωση που χρειαστεί να υποβληθεί σε επείγουσα μετάγγιση.



Spread the love