Spread the love


3 μέρες μετά
Τρεις μέρες μετά τον φονικό σεισμό και το τσουνάμι που σάρωσε τη νήσο Σουλαεουέζι της Ινδονησίας μια γυναίκα ανασύρθηκε ζωντανή αναπτερώνοντας τις λιγοστές ελπίδες για επιζώντες.

Η 25χρονη Νουρούλ Ιστιχάρα είχε παγιδευτεί δίπλα στη νεκρή μητέρα της και την ανιψιά της και αδυνατούσε να κινήσει τα πόδια της που είχαν καταπλακωθεί από μπάζα στα ερείπια του ξενοδοχείου Roa-Roa στην πρωτεύουσα Πάλου του νησιού, αλλά οι διασώστες κατάφεραν να την απεγκλωβίσουν.

Πληροφορίες έκαναν λόγο για δεκάδες εγκλωβισμένους στα ερείπια αρκετών ξενοδοχείων κι ενός εμπορικού κέντρου στο Πάλου που επλήγη από κύματα ύψους έως και έξι μέτρων μετά το σεισμό των 7,5 Ρίχτερ την Παρασκευή.

Ένα από τα σημεία που επλήγησαν περισσότερο από τον σεισμό ήταν ο Εθνικός Δρυμός Μπαλαρόα στο Παλού. Όταν χτύπησε ο σεισμός, στο σημείο εκείνο, που είχε πλήθος κόσμου, η γη κινήθηκε προς τα πάνω και μετά βυθίστηκε κάτω από 5 μέτρα.
«Δεν γνωρίζουμε πόσα θύματα έχουν θαφτεί εδώ, εκτιμούμε πως είναι εκατοντάδες» είπε ο Σουτόπο, εκπρόσωπος του γραφείου Καταστροφών.

Εκατοντάδες ακόμη εκφράζονται φόβοι ότι καταπλακώθηκαν από κατολισθήσεις που σάρωσαν χωριά στις γύρω περιοχές.



Spread the love