Spread the love


Ο Tommy the Turtle έχει ύψος εννιά μέτρα και κάτι και ζυγίζει τρεις τόνους

Μια από τις πιο παράξενες ατραξιόν στον κόσμο βρίσκεται σε μια πόλη στο βόρειο τμήμα της Πολιτείας της Βόρειας Ντακότα, στις ΗΠΑ. Το Μποτινό περηφανεύεται ότι το έχει διαλέξει για «κατοικία» της η πιο ψηλή χελώνα στον πλανήτη.

Ο Τόμι η Χελώνα έχει ύψος εννιά μέτρα και κάτι. Και οδηγεί το πιο μεγάλο σνόουμομπιλ στον κόσμο (με μήκος λίγο μικρότερο από 10 και μισό μέτρα). Υποτίθεται ότι είναι σύμβολο των Turtle Mountains τα οποία εκτείνονται σε αυτό το σημείο της Πολιτείας, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τη χελώνα από φάιμπεργκλας που ζυγίζει τρεις τόνους, φιλοτέχνησε το 1978 ο Μπουτς Ρέινολντς από την Πολιτεία Άινταχο. Τη μετέφεραν στο Μποτινό πάνω σε πολλές νταλίκες.

Ο Τόμι είναι μια περίεργη χελώνα. Τα μάτια της, σε συνδυασμό με τα ρουθούνια της, είναι σαν ανάποδα σύμβολα της άνω τελείας (λατινικό αλφάβητο, βέβαια). Το στόμα της είναι σαν χαζό χαμόγελο. Αυτά όμως δεν εμποδίζουν τους μικρούς κατοίκους της πόλης να ξετρελαίνονται μαζί της. Σκαρφαλώνουν πάνω στο σνόουμομπιλ και φωτογραφίζονται.



Spread the love