Spread the love


Ο ρόλος των δύο αντρών που τον άρπαξαν και τον μετέφεραν σε άλλο δωμάτιο

Σε σενάριο κινηματογραφικού θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση της δολοφονίας -όπως όλα δείχνουν- του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, ο οποίος επισκέφθηκε το προξενείο της χώρας του στην Τουρκία προκειμένου να διευθετήσει τη γραφειοκρατία για τον επικείμενο γάμο του και εξαφανίστηκε από προσώπου γης.

Σύμφωνα με νεώτερα στοιχεία, οι τουρκικές αρχές γνωρίζουν το πού, το πότε και το πώς δολοφονήθηκε ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος. Αν επιβεβαιωθούν τα στοιχεία, θα πρόκειται για μία υπόθεση που παραπέμπει σε ένα από τα μεγαλύτερα εγκληματικά μυστήρια των τελευταίων χρόνων.

Ο Τζαμάλ Κασόγκι φέρεται να ναρκώθηκε και να σύρθηκε από το γραφείο του γενικού προξένου της Σαουδικής Αραβίας σε ένα άλλο δωμάτιο, όπου εκτελέστηκε από δύο άντρες, οι οποίοι τον διαμέλισαν και εξαφάνισαν τα κομμάτια του σε σημείο που ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό.

Στις 28 Σεπτεμβρίου η πρώτη εμφάνιση του Κασόγκι στο προξενείο

Όλα ξεκίνησαν στις 28 Σεπτεμβρίου, όταν ο 59χρονος δημοσιογράφος από τη Σαουδική Αραβία, επισκέφθηκε το προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να εξασφαλίσει άδεια γάμου. Εκείνη την ημέρα ζήτησε πληροφορίες για τα έγγραφα που απαιτούνται. Όλως περιέργως, οι Σαουδάραβες τον μετέφεραν στο γραφείο που στεγάζεται η μυστική υπηρεσία της Σαουδικής Αραβίας. Αφού είχε μία σύντομη συζήτηση μαζί τους, του έδωσαν το τηλέφωνο του γραφείου και τη λίστα με τα απαιτούμενα έγγραφα για την έκδοση της άδειας γάμου.

Ο Τζαμάλ Κασόγκι αποχώρησε μετά από λίγες ημέρες, την περασμένη Τρίτη, επικοινώνησε με το προξενείο της χώρας του, προκειμένου να ρωτήσει αν μπορεί να μεταβεί στα γραφεία και να προχωρήσει το θέμα του. Όταν έλαβε το «οκ», μετέβη στο προξενείο. Από το σημείο αυτό ξεκινά το θρίλερ, που κατέληξε στην άγρια δολοφονία του. Ο Κασόγκι εμφανίζεται και μέσω κάμερας να εισέρχεται στο κτίριο του προξενείου της Σαουδικής Αραβίας, αλλά δεν εμφανίζεται να βγαίνει ποτέ. Οι Σαουδάραβες υποστήριξαν ότι ο 59χρονος δημοσιογράφος αποχώρησε προς άγνωστη κατεύθυνση, αλλά δεν παρουσίασαν χειροπιαστά στοιχεία για τους ισχυρισμούς τους, λέγοντας πως την ώρα που ο Κασόγκι έφυγε, δεν λειτουργούσαν και δεν κατέγραφαν οι κάμερες της εξόδου!

Σύμφωνα με τουρκική ανώνυμη πηγή, η οποία εμπλέκεται άμεσα με την έρευνα των τουρκικών αρχών για την υπόθεση θρίλερ, όπως εξελίσσεται, του Σαουδάραβα δημοσιογράφου, ο Τζαμάλ Κασόγκι δολοφονήθηκε μέσα στο κτίριο του προξενείου της Σασουδικής Αραβίας. «Γνωρίζουμε πότε σκοτώθηκε ο Τζαμάλ, σε ποιο δωμάτιο σκοτώθηκε και που μεταφέρθηκε το σώμα του για να διαμελιστεί. Αν η εγκληματική ομάδα βρεθεί, θα γνωρίζουν που ακριβώς τον πήγαν», δήλωσε η ανώνυμη τουρκική πηγή.



Spread the love