Spread the love


Όταν αγοράστηκε, τότε αποκαλύφθηκαν όλα

Όταν οι νέοι ιδιοκτήτες του πύργου του Picomtal αποφάσισαν να ανακαινίσουν το πάτωμα του εκπληκτικού κάστρου που μόλις είχαν αγοράσει, σε μερικές από τις αίθουσες του επάνω ορόφου, έπεσαν μπροστά σε μια αξιοσημείωτη ανακάλυψη.

Στην κάτω πλευρά των πατωμάτων, δηλαδή από την πίσω μεριά των ξύλων ήταν τεράστια μηνύματα γραμμένα σε μολύβι. Τα κείμενα αυτά χρονολογούνται μεταξύ 1880 και 1881 και υπογράφηκαν από κάποιον άντρα ονόματι Joachim Martin, ο οποίος ήταν ο ξυλουργός του πύργου.

Ο Martin, άφησε πίσω του ένα είδος μυστικού ημερολογίου που προοριζόταν να διαβαστεί κάποτε, αργότερα, όταν ο ίδιος σίγουρα δεν θα ήταν εκεί. Ίσως να μη διαβαζόταν και ποτέ!

Σε 72 κομμάτια ξύλου έγραψε ο ξυλοκόπος λέγοντας με κάθε λεπτομέρεια όσα όργια γίνονταν μέσα στο πύργο!

“Αυτά είναι τα λόγια ενός συνηθισμένου εργαζόμενου ανθρώπου, ενός ανθρώπου του λαού, και λέει πράγματα που είναι πολύ προσωπικά, διότι ξέρει ότι δεν θα διαβαστούν παρά μόνο μετά από πολύ καιρό στο μέλλον”, λέει ο ιστορικός Jacques-Olivier Boudon του πανεπιστημίου της Σορβόννης.

Το ημερολόγιο του ξυλουργου αγγίζει τα θέματα του σεξ, του εγκλήματος και της θρησκείας!

Ο Martin έγραφε για τις απιστίες του καλού του φίλου Benjamin που σκότωνε τα παιδιά που γεννούσαν οι ερωμένες του, για να μη δημιουργηθούν σκάνδαλα!

Γράφει: «1868 – είχα τελειώσει τη δουλειά μου τα μεσάνυχτα και περνώντας από την πόρτα του στάβλου, άκουσα βογγητά, ήταν η ερωμένη του φίλου μου που γεννούσε!».

Αν και ήταν συγκλονισμένος από αυτό που συνέβη, κράτησε το μυστικό του φίλου του! Και τώρα το καλύτερο!

Από τα κείμενα αποδεικνύεται ότι η μητέρα του Benjamin ήταν η ερωμένη του πατέρα του Jξυλουργού, άλλος παράγοντας που λογικά έπαιξε ρόλο στη σιωπή του.

Γράφει: “Αυτός προσπαθεί τώρα να χαλάσει το γάμο μου. Το μόνο που έχω να κάνω είναι να πω μια λέξη και να δείξω με το δάχτυλό μου τους στάβλους και όλοι θα είναι στη φυλακή”.

“Αλλά δεν θα πω τίποτα τώρα, είναι ο φίλος μου και η μητέρα του είναι η ερωμένη του πατέρα μου…”.

Πηγή e-radio.gr



Spread the love