Spread the love


Πρόκειται για την ταινία “Αλίκη” ή επί το αγγλικότερον “Aliki my love” με την οποία Φίνος και Βουγιουκλάκη επιχείρησαν να κάνουν άνοιγμα στην αγορά του εξωτερικού

Σε μια ενδιαφέρουσα ανακοίνωση προχώρησε η Φίνος Φιλμ μέσα από τον επίσημο λογαριασμό της στο facebook.

Οι υπεύθυνοι της  κινηματογραφικής εταιρίας βρήκαν το φιλμ μια ταινίας της Αλίκης Βουγιουκλάκη η οποία δεν έχει προβληθεί επίσημα εδώ και 50 χρόνια.

Πρόκειται για την ταινία “Αλίκη” ή επί το αγγλικότερον “Aliki my love” που ήταν η πρώτη -και η τελευταία…- απόπειρα της “Εθνικής Σταρ” για διεθνή καριέρα εν έτει 1964.

Το «Aliki my love» δεν συγκίνησε το ελληνικό κοινό και σύντομα ξεχάστηκε τελείως. Λέγεται μάλιστα πως ο ίδιος ο Φίνος μετά την πρώτη προβολή της ταινίας επεδίωξε να την κρατήσει στην αφάνεια, καθώς είχε κάποιες τολμηρές σκηνές.

Οι υπεύθυνοι της Φίνος Φιλμ  βρήκαν μια σχετικά καλή κόπια η οποία, όπως όλα δείχνουν θα τους επιτρέψει την ψηφιακή επεξεργασία και την προβολή της σε εξαιρετική ποιότητα.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση στη σελίδα της Φίνος Φιλμ στο facebook.

Συμβαίνει τώρα! Η "Αλίκη" βρέθηκε και αποκαταστάθηκε. Λίγο υπομονή ακόμα..#aliki #restoration

Δημοσιεύτηκε από Finos Film Official στις Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2017

Σύμφωνα με το σενάριο, η Βουγιουκλάκη θα υποδυόταν μια νησιωτοπούλα που ερωτεύεται έναν ξένο, ο οποίος βρίσκεται στο νησί της για να εκτιμήσει μια κληρονομία που του άφησαν. Συμπρωταγωνιστής της Αλίκης, ήταν ο Τζες Κόνραντ.

Η αποδοχή της ταινίας δεν ήταν αυτή που περίμενε η ηθοποιός -δια του λόγου το αληθές, στην Ελλάδα έκοψε λιγότερα από 250.000 εισιτήρια τη σεζόν 1963-64.



Spread the love