Spread the love


Ο Γιώργος Κύρτσος μίλησε στον Γιάννη Βίτσα και στην εκπομπή «Εμείς» για τα αποτελέσματα της κρίσης και τις ηλικιακές ομάδες που θεωρεί τους μεγαλύτερους χαμένους αυτής της κατάστασης, αλλά και τη δική του οικονομική καταστροφή.

«Εγώ έπεσα έξω το 2013. Χρωστάω σοβαρά λεφτά. Τρέχω για ΦΠΑ, ακόμα και δικαστικά. Οι τράπεζες απειλούν τα οικογενειακά μου ακίνητα.

Δεν είναι τι οφείλω εγώ, είναι τι οφείλει η εταιρεία επί της οποίας ήμουν διευθύνων σύμβουλος, διότι άμα είσαι διευθύνων σύμβουλος έχεις την ευθύνη. Είναι όλα μαζί της τάξης των 2 εκατομμύρια ευρώ νομίζω.

Βέβαια πρέπει να σας πω ότι διάφοροι, μεταξύ των οποίων το ίδιο το δημόσιο, οφείλουν στην εταιρεία γύρω στο 1,5 εκατομμύριο. Οπότε θεωρητικά αν πλήρωναν αυτοί που χρωστάνε, θα ξελάσπωνε και η εταιρεία.

Ήταν χαστούκι. Πιστεύω ότι δύο είναι οι μεγάλες κατηγορίες των χαμένων στην Ελλάδα: οι πρώην επιτυχημένοι που μπορεί να είναι 45-60 ετών. Όταν ξέσπασε η κρίση εγώ ήμουν 57. Όταν έχεις εκπαιδευτεί, έχεις φτάσει κάπου και φεύγει το πάτωμα κάτω από τα πόδια σου αντιμετωπίζεις φοβερά προβλήματα. Άλλοι έχουν οικογενειακά, οικονομικά, ψυχολογικά. Τρελαίνεται ο κόσμος. Είναι φοβερή η πίεση.

Αυτή είναι η γενιά των 45-55 που τους χτύπησε η κρίση και χρειάζονται μια δεύτερη ευκαιρία που δεν τους δίνει κανένας. Και φυσικά οι νέοι, που είναι εκείνοι που χάνουν την πρώτη ευκαιρία.»

Όταν η κουβέντα έρχεται στο MEGA, ο ίδιος αποκαλύπτει:

Ο Γιώργος Κύρτσος είπε ακόμη ότι: «Εγώ συγκρούστηκα σαν γενικός διευθυντής του Ελεύθερου Τύπου με τους βασικούς μετόχους του MEGA και είμαι κομμένος από το MEGA από το 2001. Δεν έχω βγει από το 2001 στο MEGA που αποδεικνύει ότι έχει ισχύ το MEGA, αλλά μπορείς να ευδοκιμήσεις πολιτικά και δημοσιογραφικά και χωρίς το MEGA.

Εν πάση περιπτώσει, η κατάσταση στο MEGA με σοκάρει και για τους μετόχους και για τους δημοσιογράφους και με σοκάρει και το ανάθεμα που ρίχνουν διάφοροι οι οποίοι ήταν στην ουρά του MEGA, από την οποία εγώ είχα αποκλειστεί, αλλά τέλος πάντων έχω τη στοιχειώδη εντιμότητα να θεωρώ ότι το κλείσιμο του MEGA είναι κάτι αρνητικό. Και για την ενημέρωση, και για τους 400 εργαζόμενους, ακόμα και για τους βασικούς μετόχους που προφανώς δεν θέλουν να χάσουν εντελώς τα λεφτά τους. Είναι αυτή η υποκρισία στον ελληνικό δημόσιο βίο, γλείφουμε το MEGA όσο είναι ισχυρό, αγνοούμε τους αποκλεισμένους του MEGA όσο είναι ισχυρό.»

Δείτε τον στο Facebook

Δείτε το σχετικό βίντεο που ακολουθεί:



Spread the love