Spread the love


Ο αντεισαγγελέας Σοφοκλής Λογοθέτης ζήτησε από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών να ερευνήσει το αδίκημα της «δια παραλείψεως ανθρωποκτονίας από αμέλεια» για όσους βρισκόταν στην χαρτοπαικτική λέσχη τη μοιραία βραδιά με τον αδικοχαμένο τραγουδιστή Παντελή Παντελίδη.

Εξελίξεις υπάρχουν στην υπόθεση του τροχαίου που κόστισε τη ζωή στον Παντελή Παντελίδη. Δύο χρόνια μετά το δυστύχημα που σόκαρε το πανελλήνιο η υπόθεση συνεχίζει να απασχολεί τις δικαστικές αρχές.

Ο κύριος Λογοθέτης ζητάει να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες καθώς οι άνθρωποι που ήταν εκεί ενώ είχαν δει τον Παντελή Παντελίδη να καταναλώνει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ δεν τον απέτρεψαν να οδηγήσει.

Όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος» έρευνα θα γίνει και για ευθύνες του κράτους «για την παράλειψη του να εγκαταστήσει τα προβλεπόμενα συστήματα αναχαίτισης οχημάτων προς αποτροπή οδικών τροχαίων ατυχημάτων αλλά και επίβλεψης και συντήρησης της σιδερένιας προστατευτικής περίφραξης στο σημείο που έλαβε χώρα το τροχαίο ατύχημα».

Ακόμη ο αντεισαγγελέας επικυρώνει την πρωτόδικη διάταξη σύμφωνα κατά την οποία οδηγός ήταν ο αδικοχαμένος τραγουδιστής. «Με βάση όσα εκτέθηκαν οδηγός ήταν ο Παντελής Παντελίδης σε αποκλειστική αμέλεια του οποίου οφείλεται η εκτροπή του οχήματος από την πορεία του».

Και καταλήγει ότι η Φρόσω Κυριάκου και η Μίνα Αρναούτη δεν έχουν καμία ευθύνη όσο αναφορά την κατηγορία για ανθρωποκτονία από αμέλεια και της ψευδορκίας μάρτυρα κατ’ εξακολούθηση.

Μετά τη διάταξη η οικογένεια Παντελίδη αντέδρασε αφήνοντας αιχμές κατά του αντεισαγγελέα δηλώνοντας ότι θα καταθέσει αίτηση ανάκλησης της διάταξης ως προς τα δύο κορίτσια «διότι δεν έλαβε υπόψη τα κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία».

Παράλληλα τονίζει ότι δεν ελήφθη υπόψη το πόρισμα του προϊσταμένου της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πειραιά σύμφωνα με το οποίο οι κακώσεις στο κορμί του Παντελίδη «είναι ενδεικτικές συνοδηγού και όχι οδηγού».



Spread the love