Spread the love


«Ο Ιησούς από την Ναζαρέτ» είναι η κλασική ταινία της Μεγάλης Εβδομάδας, και ίσως η κορυφαία θρησκευτική παραγωγή που έγινε ποτέ για την τηλεόραση, αφού ζει και ξαναζεί στους τηλεοπτικούς μας δέκτες.

Ο μύθος της ταινίας έχει ανεξάρτητη πορεία στο χρόνο, και το κοινό πάντα συγκινείται από τα Πάθη Του, και δεν κουράζεται από τις συνεχείς επαναλήψεις της.

Πρόκειται για την πιο επιτυχημένη βιογραφική ταινία για την ζωή του Θεανθρώπου. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο, ο Ρόμπερτ Πάουελ έχει καθιερωθεί ως πιο αναγνωρίσιμος Χριστός όλων των εποχών.

Σήμερα ο Βρετανός πρωταγωνιστής είναι 73 ετών και παίζει μικρούς ρόλους σε σίριαλ

Όσο για τον ρόλο του Ιησού, οι Ιταλοί παραγωγοί σκέφτονταν σοβαρά τον Ντάστιν Χόφμαν ή τον Αλ Πατσίνο, όταν η σύζυγος του εκτελεστή παραγωγού πρότεινε έναν Βρετανό ηθοποιό που είχε δει μόλις σε μια σειρά του BBC, κάποιον Ρόμπερτ Πάουελ.

Ο σκηνοθέτης Φράνκο Τζεφιρέλι ήθελε να τον προσεγγίσει για τον ρόλο του Ιούδα, όμως την τελευταία στιγμή σκέφτηκε να τον δοκιμάσει για τον πρωταγωνιστικό ρόλο, ως Ιησού, κι έτσι έγινε ένα από τα πιο αγαπημένα πρόσωπα της Μεγάλης Εβδομάδας.

«Πραγματικά ελπίζω στο μνημόσυνό μου, να με θυμούνται και να με αποκαλούν όλοι ως “τον άνθρωπο που υποδύθηκε τον Ιησού”» έχει πει ο Ρόμπερτ Πάουελ (Robert Powell).

Δείτε την ταινία ολόκληρη στο Youtube:

Δείτε πως είναι όλοι οι ηθοποιοί της ταινίας σήμερα:

Ο Ιησούς από την Ναζαρέτ Ο Ιησούς από την Ναζαρέτ Ο Ιησούς από την Ναζαρέτ Ο Ιησούς από την Ναζαρέτ Ο Ιησούς από την Ναζαρέτ Ο Ιησούς από την Ναζαρέτ



Spread the love