Spread the love


Θωμάς Φώτης Καλοκαίρι 2016 – Αυτά που μαζί μου κουβαλάω…
O Θωμάς Φώτης φέτος το καλοκαίρι θα μοιραστεί όσα κουβαλά μες στη μουσική του. Παρέα με εκλεκτούς φίλους μουσικούς στήνει γιορτή όπου βρεθεί κι όπου σταθεί. Ένα πρόγραμμα με κομμάτια από την προσωπική του δισκογραφία, τα οποία θα εναλλάσσονται με παραδοσιακά τραγούδια που κουβαλάει μαζί του από την γενέτειρα του την Ήπειρο, αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα. Όλα αυτά θα συνομιλούν με blues και rock ακούσματα που καθόρισαν τον Θωμά Φώτη στην προσωπική του διαδρομή.

Δείτε την επίσημη σελίδα του στο facebook

thomas f 1
Με το λαούτο πλάι στην ηλεκτρική κιθάρα και οι ρυθμοί της blues να δίνουν τη θέση τους στους συρτούς και απτάλικους χορούς, το γλέντι θ’ ανάψει για τα καλά!
Μείνετε συντονισμένοι-σύντομα, θα ανακοινωθούν οι πρώτες εμφανίσεις του Θωμά Φώτη και των συνεργατών του επί σκηνής.

13249489_1201235506553709_663691487_n
Βιογραφικό
Ο Θωμάς Φώτης γεννήθηκε στο Αθαμάνιο Άρτας. Από την ηλικία των 16 ετών σπούδασε ανώτατα θεωρητικά, κιθάρα και φωνητική στο παράρτημα του Πατραϊκού Ωδείου στην Άρτα, στο οποίο και δίδαξε τρία χρόνια. Επίσης παρακολούθησε μαθήματα φωνητικής στο εργαστήρι φωνητικής και υποκριτικής της Μίρκας Γεμεντζάκη.

Γράφει στίχους, μουσική και ερμηνεύει ο ίδιος τα τραγούδια του. Παράλληλα συνθέτει μουσική για θεατρικές παραστάσεις που απευθύνονται τόσο σε ενήλικες (“Το κλουβί με τις τρελές”) όσο και σε παιδιά (“Φρουτοπία”).

Έχει ήδη δισκογραφήσει 3 ολοκληρωμένα προσωπικά άλμπουμ:
I) Το Δεκέμβριο του 2004 κυκλοφορεί ο πρώτος του δίσκος με τίτλο “Σ’ αυτές τις γραμμές”
ΙΙ) Toν Ιούλιο του 2007 σε συνεργασία με το μουσικοσυνθέτη Λευτέρη Μιχαήλ κυκλοφορεί τη δεύτερη δουλειά του με τίτλο “Ξεχασμένο τάμα”
III)Ο τρίτος δίσκος κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2012 απο τη Ζεύξις music με τίτλο :“Αλήθεια τι θα’ κανες;” Την ενορχήστρωση του δίσκου υπογράφει ο Αντώνης Γούναρης, ενώ ξεχωρίζει η συμμετοχή του Γιάννη Γιοκαρίνη με το τραγούδι «Κάτσε Καλά». Τους στίχους των κομματιών του δίσκου υπογράφουν ο Φώτης Θωμάς, ο ποιητής Θάνος Ζελίτης, η στιχουργός Λαμπρινή Λάμπρου.

thomas f 3
Το ύφος της μουσικής του έχει δεχθεί επιρροές τόσο από rock και blues, όσο κι από λαϊκά και παραδοσιακά ακούσματα.
Εμφανίζεται σε συναυλίες και μουσικές σκηνές σε όλη την Ελλάδα ερμηνεύοντας τα τραγούδια του και επιτυχίες άλλων καλλιτεχνών, αλλά και έχοντας ανοίξει το πρόγραμμα (support) σε καλοκαιρινα live καλλιτεχνών όπως του Χρήστου Θηβαίου αλλα και τoυ Glenn Hughes στο Φεστιβάλ Ιωαννίνων.

thomas f 2
Έχει συνεργαστεί επίσης με τους Χριστόφορο Κροκίδη,Παντελή Αμπαζή, Μιχάλη Κακέπη, Χρήστο Τόλιο απ τους Νορμάλ..και για πολλά χρόνια με τον Γιάννη Γιοκαρινη..

thomas f 4



Spread the love