Spread the love


Ο τίτλος του Ιππότη απονεμήθηκε στον αειθαλή Βρετανό θρύλο της ροκ μουσικής Rod Stewart, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 90ά γενέθλια της Βασίλισσας Ελισάβετ.

Γνωστός για τις επιτυχίες του «Da Ya Think I’m Sexy?» και «Maggie May», ο Stewart ήταν μεταξύ των χιλίων και πλέον ατόμων που περιλάμβανε η λίστα με όσους τιμήθηκαν από τη Βασίλισσα για την συνεισφορά τους στο φιλανθρωπικό έργο της Μεγάλης Βρετανίας.

Όπως αναφέρει το Reuters, η Ελισάβετ βρίσκεται στον βρετανικό θρόνο για 64 χρόνια και παρότι τα γενέθλιά της ήταν τον Απρίλιο, συνηθίζεται να εορτάζονται τον Ιούνιο ώστε να επιτρέπει ο καιρός τον εορτασμό τους. Κάθε χρόνο, στο πλαίσιο των εορτασμών, ανακοινώνεται μία λίστα με διασημότητες που βραβεύονται.

Φέτος ανάμεσα σ’ αυτούς που τιμήθηκαν, εκτός από τον 71χρονο Rod Stewart, ήταν και η 99χρονη τραγουδίστρια Vera Lynn, που ψυχαγωγούσε τα βρετανικά στρατεύματα κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς και ο 44χρονος Tim Peake, που ήταν ο πρώτος Βρετανός αστροναύτης που επισκέφτηκε τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Άλλα γνωστά ονόματα που τιμήθηκαν ήταν ο αρχηγός της ομάδας κρίκετ Alastair Cook, ο πρώην ποδοσφαιριστής Alan Shearer και ο τενίστας Jamie Murray, που στα 30 του χρόνια κατάφερε να είναι ο πρώτος Βρετανός που σκαρφάλωσε στο νούμερο ένα της παγκόσμιας κατάταξης.

Από το naftemporiki.gr



Spread the love