Spread the love


Στο Ηρώδειο, την 1η Αυγούστου, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών (ΚΟΑ) υποδέχεται δύο διάσημους μουσικούς.

Για την τρίτη και τελευταία φετινή της εμφάνιση στο Ηρώδειο, η οποία θα πραγματοποιηθεί την 1η Αυγούστου, στις 9 το βράδυ, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών (ΚΟΑ) υποδέχεται ένα πρωταγωνιστικό «ντουέτο» με το ίδιο διάσημο επίθετο: Ασκενάζυ.

Από τους διάσημους και διεθνώς κορυφαίους μαέστρους, ο Βλαντιμίρ Ασκενάζυ διευθύνει την Ορχήστρα στην Εισαγωγή «Προμηθέας» του Μπετόβεν, στην Τέταρτη συμφωνία του Τσαϊκόφσκι και στο Κοντσέρτο για κλαρινέτο του Μότσαρτ. Σολίστ στο τελευταίο, θα είναι ο γιος του, διακεκριμένος κλαρινετίστας Ντμίτρι Ασκενάζυ.

Από το 1955, που ο Βλαντιμίρ Ασκενάζυ πρωτοεμφανίστηκε στην παγκόσμια σκηνή, στον διαγωνισμό Chopin, έχει χτίσει μια εξαιρετική καριέρα, όχι μόνο ως ένας από τους πιο διάσημους πιανίστες όλων των εποχών, αλλά και ως ένας καλλιτέχνης που η ζωή και το έργο του έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τους μουσικόφιλους όλου του κόσμου.

Τα τελευταία είκοσι χρόνια, έχει αφοσιωθεί στον ρόλο του μαέστρου. Από το 1998 μέχρι το 2003, κατείχε τη θέση του αρχιμουσικού της Φιλαρμονικής της Τσεχίας. Τον Σεπτέμβριο του 2004, πήρε τη θέση του μόνιμου αρχιμουσικού της NHK Symphony Orchestra του Τόκιο. Το φθινόπωρο του 2005, ολοκλήρωσε τη δεύτερη ιδιαίτερα επιτυχημένη πανευρωπαϊκή περιοδεία του, η οποία συμπεριλάμβανε και ένα τηλεοπτικό κοντσέρτο στο Vienna Musikverein.

Εκτός από τη θέση του στη NHK Symphony Orchestra, είναι, επίσης, επίτιμος μαέστρος, ενώ έχει δώσει συναυλίες στη Μεγάλη Βρετανία, την Κολωνία, τη Νέα Υόρκη, τη Βιέννη και τη Μόσχα. Ακόμα, είναι αρχιμουσικός στη European Union Youth Orchestra, με την οποία περιοδεύει κάθε χρόνο σε ολόκληρο τον κόσμο.

Παρά τη συνεχή ενασχόλησή του ως μαέστρος σε μεγάλες ορχήστρες, βρίσκει χρόνο και για τη μεγάλη του αγάπη, το πιάνο, ερμηνεύοντας και διευθύνοντας συναυλίες, με έργα Μότσαρτ και Μπετόβεν για πιάνο, σε Ευρώπη και Ασία. Επίσης, εξακολουθεί να ασχολείται με τηλεοπτικές παραγωγές, όπως το πρόγραμμα «Ashkenazy in Moscow», που ήταν ιδιαίτερα σημαντικό για κείνον, καθώς ήταν η πρώτη επίσκεψή του, από το 1960, στην πόλη, όπου γεννήθηκε. Τέλος, ηγήθηκε της πρωτοβουλίας για τη δημιουργία της Ελληνοτουρκικής Ορχήστρας Νέων.

Πληροφορίες

Ωδείο Ηρώδου Αττικού: Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Ακρόπολη – Αθήνα, τηλ.: 210 3241807. Τιμές εισιτηρίων: διακεκριμένη ζώνη και ζώνη Α: 30 ευρώ, ζώνη Β και ζώνη Γ: 20 ευρώ, φοιτητικό: 15 ευρώ, άνω διάζωμα: 10 ευρώ, φοιτητικό – άνεργοι – ΑΜΕΑ: 5 ευρώ.

naftemporiki.gr



Spread the love