Spread the love


Η Γεωργία Νταγάκη και ο Σταύρος Σιόλας και πάλι μαζί, αυτήν την φορά στον Σταυρό του Νότου Plus για δύο μόνο Παρασκευές, στις 31 Μαρτίου και 7 Απριλίου.

Μετά από την επιτυχημένη συνεργασία τους τον περσινό χειμώνα, αλλά και στο πλευρό του Μανώλη Μητσιά το περασμένο καλοκαίρι, η Γεωργία και ο Σταύρος ξαναβρίσκονται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά επί σκηνής κι αυτήν την φορά ταξιδεύουν σ’ όλη την Ελλάδα.

Η μουσική τους χημεία πάνω στην σκηνή αλλά και η εκπληκτική ατμόσφαιρα που “περνάνε” κάτω στον κόσμο, επιβεβαιώνει κι επεκτείνει την συνέχεια της συνεργασίας τους.

Ο Σταύρος Σιόλας και η Γεωργία Νταγάκη, φέτος ενώνουν τις φωνές τους παρέα με μία ομάδα από εξαιρετικούς μουσικούς!

Ημερομηνία:

31/03/2017 07/04/2017

Τοποθεσία:

Σταυρός του Νότου Plus, Φραντζή 14, Νέος Κόσμος

Πληροφορίες / Κρατήσεις: Τηλ.: 210 9226975  www.stn.gr

Γεωργία Νταγάκη-Βιογραφικό

Η Γεωργία Νταγάκη, γεννήθηκε στην Αθήνα με καταγωγή από τo Ρέθυμνο Κρήτης. Από την ηλικία των 12 χρόνων ξεκίνησε μαθήματα κρητικής λύρας ενώ παράλληλα ξεκίνησε πιάνο, φωνητική, θεωρία και αρμονία της μουσικής.
Από αρκετά μικρή ηλικία ασχολείται επαγγελματικά με τη μουσική και έχει συνεργαστεί με πολλούς παραδοσιακούς μουσικούς αλλά και με ερμηνευτές της έντεχνης σκηνής, μια και το ρεπερτόριο της είναι ευρύτερο.
Έπειτα από πολλές και αξιόλογες συνεργασίες, με σπουδαίους καλλιτέχνες όπως ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Ορφέας Περίδης, ο Βασίλης Λέκκας, ο Γιάννης Σπάθας, ο Γιάννης Κούτρας, την Ευανθία Ρεμπούτσικα και τον Παναγιώτη Καλαντζόπουλο, ο Αντώνης Μίτζελος, ο Γιώργος Ανδρέου και πολλοί άλλοι, δημιούργησε την δική της ηλεκτρική και ακουστική μπάντα η και μόνο μ’ ένα πιάνο, παίζοντας σε όλη την Έλλάδα, σε μαγαζιά και σε καλοκαιρινές συναυλίες.

Έχοντας τον δικό της προσωπικό ήχο, και την κρητική λύρα να κινείται με έναν πρωτότυπο τρόπο, σε τραγούδια εκτός παράδοσης, συνδυάζοντας έτσι το προσωπικό ρεπερτόριο της άλλα και τραγούδια σπουδαίων συνθετών όπως ο Μάνος Χατζηδάκης, ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Νικόλας Άσιμος, ο Δήμος Μούτσης, και σύγχρονους όπως ο Νίκος Ζουδιάρης, ο Παύλος Παυλίδης, ο Σταμάτης Κραουνάκης, ο Διονύσης Σαββόπουλος κ.α

Ένας σημαντικός σταθμός η συνεργασία της με τον θρύλο της rock σκηνής ERIC BURDON, το καλοκαίρι του 2009, στην ευρωπαϊκή του περιοδεία παίζοντας σε πολλές χώρες της Ευρώπης.

Δείτε την επίσημη σελίδα της Γεωργίας Νταγάκη στο Facebook

Σταύρος Σιόλας-Βιογραφικό

Ο Σταύρος Σιόλας γεννήθηκε στην Αθήνα, αλλά η καταγωγή του είναι από τη Μακεδονία- Θράκη.

Έχει παρακολουθήσει το «Θεατρικό Εργαστήρι» Βασίλη Διαμαντόπουλου (1993-95). Έχει σπουδάσει στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν (1995-98).

Έχει παρακολουθήσει τα Σεμινάρια: «Βιοενέργεια/ αναπνοή»(Μιχαήλ Μαρμαρινός), «Επιβίωση του τραγικού στοιχείου» Σωτήρης Χατζάκης, «Αρχαίο Δράμα» (΄Αντζελα Μπρούσκου, «Αίαντας» (Μάρθα Φριτζήλα).

Έχει παρακολουθήσει μαθήματα πιάνου και παραδοσιακών οργάνων (ούτι, κρουστά). Έχει κάνει μαθήματα φωνητικής, βυζαντινής μουσικής κι έχει παρακολουθήσει κύκλο σπουδών για τα Πολυφωνικά της Ηπείρου στο Μουσείο Λαϊκών Οργάνων.

Έχει πάρει μέρος στις θεατρικές παραστάσεις: «Η αυλή των μυστικών» (Κωστής Καπελώνης), «Τραπεζαρία» Θέατρο Τέχνης (Γιώργος Λαζάνης), «Θεριά ανήμερα» Θέατρο της Άνοιξης (Πωλίνα Καραναστάση), «Παραμύθι από χαρτί» Θέατρο Καπνοκοπτήριο, «TRANSIT», Θέατρο Τέχνης (Θ.Γράμψας), «Όταν ο Κολοκοτρώνης κάλπαζε προς Μέριλυν», Θέατρο Δήλος (Κ.Καπελώνης), «Ο μεγάλος βασιλέας» Θέατρο Τέχνης (K.Καπελώνης), «Το βαρελάκι με το μέλι» Θέατρο Τέχνης (Κ.Καπελώνης).

Στον κινηματογράφο έχει συμμετάσχει στις ταινίες «Νύφες» του Παντελή Βούλγαρη και «Μην πυροβολείς» του Κώστα Μπλάθρα.

Το 2002 κυκλοφόρησε ο προσωπικός του δίσκος με τίτλο «Ήσυχη Μέρα» από την εταιρεία «VIRGIN», σε στίχους και μουσική δική του. Έχει πραγματοποιήσει προσωπικές εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές όπως: Αλάβαστρον, Δίαυλος, Ράμπα.

Έχει συμμετάσχει στο Διεθνές Φεστιβάλ Πολυφωνικού τραγουδιού στο Θέατρο Πέτρας το 2004. Ήταν βασικός τραγουδιστής της Ημέρας του Ηθοποιού με θέμα τα «Μπουλούκια» και σύνθεση τραγουδιού κατά παραγγελία του ΣΕΗ για την ημέρα αυτή στο Ηρώδειο το 2005.

Έχει συνθέσει τη μουσική και τα τραγούδια για τις παραστάσεις: «Η αυλή των μυστικών» ομάδα «Καινό», «Το παραμύθι από χαρτί» «Θ: όπως θέατρο», «Θεριά ανήμερα» Θέατρο της Άνοιξης, «Ο μεγάλος βασιλέας» Θέατρο Τέχνης, «Αγγέλα» ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Β. Αιγαίου Θέατρο Τέχνης, «Όταν ο Κολοκοτρώνης κάλπαζε προς Μέριλυν» Θ.Δήλος, «Το βαρελάκι με το μέλι» Θέατρο Τέχνης.

Πρώτο βραβείο στο φεστιβάλ τραγουδιού Θεσσαλονίκης το Νοέμβριο του 2006 με το τραγούδι «Της Άρνης το νερό». Επίσης Βραβείο καλύτερης ερμηνείας.

Δείτε τον Σταύρο Σιόλα στο Facebook

Δείτε ένα απόσπασμα από την συνεργασία τους:



Spread the love