Spread the love


«Ένα Ψέμα» Η δισκογραφική επιστροφή της Μαρίας Ιακώβου είναι γεγονός. Η Μαρία Ιακώβου επέστρεψε δισκογραφικά με ένα ολοκαίνουριο τραγούδι που κυκλοφορεί μέσω της νέας δισκογραφικής της στέγης, της Spicy Music.

«Ένα Ψέμα» Η δισκογραφική επιστροφή της Μαρίας Ιακώβου είναι γεγονός.

Το «Ένα Ψέμα» είναι μία διασκευή στη γλώσσα μας ενός δημοφιλούς βουλγάρικου hit που υπογράφει στη σύνθεση ο Velislav Draganinski. Τους ελληνικούς στίχους επιμελήθηκε η ίδια η Μαρία Ιακώβου.

Ακούστε την δισκογραφική επάνοδο της αγαπημένης φωνής, Μαρίας Ιακώβου, με άκρως ανεβαστική διάθεση:

Δείτε την Μαρία Ιακώβου στο Facebook, το Facebook1, το Twitter και το Instagram

Η Μαρία Ιακώβου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.

Η Μαρία Ιακώβου γεννήθηκε σαν σήμερα. Ασχολήθηκε με το τραγούδι πολύ νωρίς, τραγουδώντας, μέσα στα χρόνια, σχεδόν όλα τα είδη της μουσικής, ενώ έχει πλέον αφοσιωθεί στο λαϊκό τραγούδι.

Ξεκινώντας το σχολείο δεν έχανε ευκαιρία να συμμετέχει στις σχολικές γιορτές. Λόγω των ακουσμάτων της μητέρας της Ρένας Βιολάντη, μεγάλωσε με το λαϊκό τραγούδι και σε λίγα χρόνια, γνώριζε όλα τα τραγούδια της Αλεξίου, της Βιτάλη, του Καζαντζίδη και πολλών άλλων σπουδαίων καλλιτεχνών. Στο Λύκειο πια , στις σχολικές συναυλίες, μαζί με άλλα παιδιά τραγουδάνε από Καλδάρα μέχρι Vaya Con Dios! Ταυτόχρονα ενσωματώνεται σε μια εξωσχολική ροκ μπάντα! Τότε ξεκινάει και μαθήματα κλασσικού τραγουδιού, πιάνου και θεωρίας.Δεν πέρασε καν απ’ το μυαλό της ν’ ασχοληθεί με το τραγούδι επαγγελματικά. Θέλοντας όμως να ανεξαρτητοποιηθεί οικονομικά, παράλληλα με τις σπουδές της, ψάχνει να βρει μια εύκολη και γρήγορη λύση για το χαρτζιλίκι της!

Ξεκίνησε να τραγουδάει σ’ ένα live music bar στην Καλλιθέα, πίσω απ’ την Πάντειο Σχολή, έντεχνα τραγούδια εκεί συνεργάστηκε με τον Δημήτρη Ψαριανό, έναν απ’ τους ερμηνευτές του μεγάλου Χατζηδάκι ( «Ο μεγάλος ερωτικός»), αλλά και πολλούς άλλους αξιόλογους μουσικούς, που το σήμερα τους βρίσκει δισκογραφημένους πλέον(«Ανοιχτή Θάλασσα»).

Στο μαγαζί που εργάζεται κάθε βράδυ, αρχίζουν να συχνάζουν οι αδελφοί Κατσιμίχα. Με δική τους μεσολάβηση «παίρνει μετάθεση» στην Αρχιτεκτονική, ένα live music bar, στέκι όλων των ροκάδων του μουσικού στερεώματος τότε (Κατσιμίχα, Παπακωνσταντίνου, Γιοκαρίνη, Τουρνά κ.α) Η πρώτη της νύχτα ήταν γεμάτη τρακ και για να μην προδώσει το άγχος της κρατούσε τα μάτια της κλειστά, λίγους μήνες μετά, μπαίνει στην οικογένεια του Σταυρού του Νότου, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια των αφων Κατσιμίχα, σ’ έναν χώρο που έμεινε για έξι χρόνι Τραγουδώντας εκεί, την ακούει ο Αντώνης Βαρδής και μαζί με τον γιο του Γιάννη και τους Κατσιμιχαίους, ανεβαίνουν στη Θεσσαλονίκη για 40 παραστάσεις. Έναν χρόνο μετά ξεκινάει τα μαθήματά φωνητικής με δασκάλα τη Δέσποινα Κάτσαρη, σοπράνο της Λυρικής Σκηνής. Παραμένει στον Σταυρό του Νότου, όπου για λίγες παραστάσεις τραγουδάει στο πλευρό του Μπάμπη Στόκα.

Λίγο αργότερα, έχει τη σημαντικότερη στη μέχρι σήμερα πορεία της , πρόσκληση, να τραγουδήσει δίπλα στον Γιώργο Νταλάρα, στην καλοκαιρινή περιοδεία του με τον Χρήστο Θηβαίο. Η σύντομη θητεία κοντά τους, στάθηκε αρκετή για να προσφέρει τη γνώση του απόλυτου επαγγελματισμού , του σεβασμού στη μουσική αλλά και πολλά ταξίδια σε Ελλάδα και εξωτερικό! Ο Γ.Νταλάρας ήταν εκείνος που σχεδόν προφήτευσε πως θα έπρεπε να στραφεί εξ’ ολοκλήρου στο λαϊκό τραγούδι.

Έτσι και στρέφεται σ’ έναν λαϊκό χώρο πλέον, στο Χάραμα της Πάτρας. Εκεί συναντά τον Λάμπρο Καρελά τον Κώστα Μακεδόνα και την Κατερίνα Κούκα .

Στα διαστήματα που «έλειπε» απ’ την Πάτρα εργαζόταν στην Αθήνα, συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον Στέλιο Ρόκκο και τον Χρήστο Δάντη! Λίγο πριν μπει στο σπίτι του Fame Story, βρισκεται ξανά με τον Στέλιο και τον Γιάννη Βαρδή για τις καλοκαιρινές τους συναυλίες και τον χειμώνα κάνει μια τελευταία απόπειρα να συμμετέχει σ’ ένα πρόγραμμα που απαρτίζεται από ελληνικά και ξένα έντεχνα τραγούδια, μαζί με τη Σωτηρία Λεονάρδου !

Ήρθε σε επαφή με το ευρύ κοινό πριν από 9 περίπου χρόνια, με τη συμμετοχή της στο Fame Story 4.

Δείτε και άλλα θέματα με νέες κυκλοφορίες στο Lifeviews.gr (Video)

 

 



Spread the love