Spread the love


Η Ζωή Κουρούκλη έφυγε από τη ζωή σκορπίζοντας θλίψη την οικογένειά της και τον καλλιτεχνικό κόσμο της χώρας. Η μεγάλη Ελληνίδα ερμηνεύτρια πάλευε με τον καρκίνο αλλά τελικά έχασε τη μάχη σε ηλικία 81 χρονών.

Η καριέρα της ξεκίνησε μόλις στα 11 της χρόνια σαν «παιδί θαύμα».

Ηχογράφησε τα πρώτο δισκάκι 45 στροφών με το Μίμη Πλέσσα. Εμφανίστηκε σε πολλές ελληνικές ταινίες και έλαβε μέρος σε μεγάλα Φεστιβάλ τραγουδιού, κερδίζοντας πολλές φορές το πρώτο βραβείο.

Ζωή Κουρούκλ

Πρόσφατα σε συνέντευξή της εξομολογήθηκε ότι της έλειπε η πρώτη της ξαδέλφη, Ζωή Λάσκαρη. «Πολύ. Ήμασταν πρώτες ξαδέλφες. Ο πατέρας μου και ο πατέρας της ήταν αδέλφια. Συγκατοικούσαμε όταν η Ζωή γύρισε από την Αμερική στην Αθήνα.

Γύρισε όταν έμαθε ότι πέθανε η μητέρα μου. Ήταν από τις πιο ωραίες στιγμές της ζωής μου εκείνη η συγκατοίκηση και τη θυμάμαι εκείνη την περίοδο με πολύ μεγάλη αγάπη. Δεν είχαμε τις σχέσεις που θα ήθελα να είχαμε.

Έκανε ένα υπέροχο παιδί, τη Μάρθα, που την έχω χάσει τώρα. Η Ζωή είχε άλλες προτεραιότητες και έτσι κάπου χαθήκαμε αλλά αυτό το θεωρώ ότι είναι μέσα στη ζωή. Ο χρόνος αλλάζει τα πάντα. Όπως και κρατάει τα πάντα».

Ζωή Κουρούκλ

Το 1965 έλαβε μέρος στο 7ο Μεσογειακό φεστιβάλ τραγουδιού που πραγματοποιήθηκε στην Βαρκελώνη όπου και κέρδισε το πρώτο βραβείο, με την εξαιρετική ερμηνεία της στο «Μην λες τίποτα» του Ανδρέα Οικονόμου και της Φραντσέσκας Ιακωβίδου.

Η γιαγιά της λεγόταν Ζωή Καλέντση και είχε συγγένεια με τον εθνικό ποιητή της Ελλάδας, Διονύσιο Σολωμό. Ο παππούς της μητέρας της, Ζυγομάλας, ήταν ο πρώτος πρωθυπουργός της Ελλάδας. Ήταν ξαδέρφη την συνονόματη ηθοποιό Ζωή Λάσκαρη. Συμμετείχε ως τραγουδίστρια στο μουσικό συγκρότημα «Stormies».

Η Ζωίτσα Κουρούκλη έφυγε από την ζωή μια μέρα πριν την μεγάλη συναυλία που διοργανώθηκε για να μαζευτούν χρήματα για την αποκατάσταση της υγείας της με τη συμμετοχή δεκάδων επώνυμων καλλιτεχνών στο κλειστό γυμναστήριο του Αμαρουσίου Σπύρος Λούης.

Ζωή Κουρούκλ



Spread the love