Spread the love


Μεγάλη συναυλία η οποία διοργανώνεται από την εθελοντική οργάνωση  Lions του Θέματος 117Α (Νοτίου Ελλάδος και Nήσων ) και παρουσιάζεται το σημαντικό έργο της συνθέτριας Πηγής Λυκούδη στην ιστορική αίθουσα “ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ” (Πλ. Αγίου Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα) Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019 ώρα 19:00

Κοιμήσου, σπλάχνο μου, κοιμήσου• νάνι…

Άφοβος σαν θαλασσινός, μάστορας δημιουργός,

φιλόσοφος γνώστης και καλλιτέχνης τολμηρός• έτσι να γίνεις…

Κοιμήσου, σπλάχνο μου, κοιμήσου• νάνι…
«Νανούρισμα στο γιο μου» του Ναζίμ Χικμέτ
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τραγούδια από γνωστές ενότητες και κύκλους τραγουδιών της συνθέτριας, καθώς και άλλων Ελλήνων συνθετών όπως οι:Μίκης Θεοδωράκης,Σταύρος Ξαρχάκος, Δ.Σαββόπουλου, Σ.Κουγιουμτζή κ.α.
Η διεθνούς φήμης  mezzo soprano Alexandra Gravas, θα ερμηνεύσει για πρώτη φορά το μελοποιημένο από την Πηγή Λυκούδη «Νανούρισμα στο γιο μου» του Ναζίμ Χικμέτ σε μετάφραση της  Έρας Σαββαΐδου.
Τα τραγούδια που θα ακουστούν είναι σε ποίηση ή στίχους των Ν. Βρεττάκου, Γ. Ρίτσου, Γ. Σεφέρη, Γ. Σουρή, Μ. Χατζιδάκι, Ν. Γκάτσου, Λ. Παπαδόπουλου , Γ. Ιωάννίδη, Α. Θωμόμουλου, Γ. Θεοδωράκη, Μ. Ξυδούς,  Θ. Σάλτα, Π. Λυκούδη  και Ν. Κανέλλη – Ξ. Δικαίου.
Η συναυλία διανθίζεται με ένα απόσπασμα από το βιβλίο «Γράμμα στο γιό μου  κι ένα άστρο» της Μαρίας Λαμπαδαρίου – Πόθου.
Ερμηνεύουν εκτός από την διεθνούς φήμης mezzo soprano Alexandra Gravas, και ακόμα δύο εξαιρετικοί ερμηνευτές της νέας γενιάς η Γεωργία Αγγέλου και ο Κώστας Χατζηκυριάκος-Σβώκος
 

 
Με την συνθέτρια στο πιάνο συμπράττουν τρεις εξαιρετικοί σολίστες μουσικοί:
Άγγελος Κουσάκης           Κρουστά

Σταύρος Παργινός            Τσέλο

Δημήτρης Νάσσιος           Κιθάρες

και οι νεαροί καλλιτέχνες Στέφανος Καλφόγλου, Στράτος Σκορδάς & ο Νίκος Ιωάννου οι οποίοι  με την συμμετοχή τους υπογραμμίζουν την ουσία και το νόημα της βραδιάς
 «Κράτα στην αγκαλιά σου το παιδί»
Τα έσοδα θα διατεθούν για το κοινωνικό έργο των Lions.
Για την εκδήλωση η εικαστικός Αγγελική Κώσταλου βασιζόμενη στο ποίημα του Ναζίμ Χικμέτ «Νανούρισμα στο γιο μου» δημιούργησε δύο πρωτότυπους πίνακες που θα διατεθούν προς πώληση για τον ίδιο σκοπό.

Θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση   –  Κρατήσεις θέσεων –εισιτήρια 210.625 17 32



Spread the love