Spread the love


Λάθος και εκατομμύριο

Το κόμμα που κόστισε δύο εκατομμύρια δολάρια
Ένα κόμμα κόστισε την αμερικανική κυβέρνηση δύο εκατομμύρια δολάρια το 1872 (η αξία τους σήμερα θα ήταν κοντά στα σαράντα εκατομμύρια δολάρια). Η αμερικανική τιμολογιακή πράξη του 1872 είχε μια γραμμή που υποτίθεται ότι απαλλάσσει τα εισαγόμενα “οπωροφόρα δένδρα” (fruit plants) από το να φορολογούνται.

Ωστόσο, κάποιος έκανε λάθος και πρόσθεσε ένα κόμμα ανάμεσα στο “φρούτα” και τα “φυτά”, με αποτέλεσμα μια τεράστια ζημιά για την αμερικανική κυβέρνηση.

Ορθογραφικό αξίας 19 εκατομμυρίων
Όταν μια εταιρία της Καλιφόρνια ανακάλυψε ότι οι χρυσές σελίδες έκαναν ένα μικρό λάθος, ουσιαστικά ένα γράμμα, σε μια λέξη-κλειδί τους μήνυσε για βαριά αμέλεια και κέρδισε 19 εκατομμύρια δολάρια. Το “Exotic Travel” είχε γίνει λανθασμένα “Erotic Travel” με το νόημα να αλλάζει ριζικά

3 εκατομμύρια ορθογραφικά λάθη
Ένα λάθος μπορεί να διορθωθεί σχετικά εύκολα…όμως 3 εκατομμύρια λάθη; Άπλα φανταστείτε τον θόρυβο που προκλήθηκε όταν οι Χιλιανοί έβλεπαν το όνομα της χώρας τους γραμμένο λάθος σε περίπου 3 εκατομμύρια κέρματα των 50 πέσο

Το λάθος που του έδωσε 7 εκ δολάρια
Ένας υπάλληλος έκανε τυχαία ένα τυπογραφικό λάθος σε έναν από τους αριθμούς ενός δελτίου του αμερικανικού λότο. Aναγκάστηκε να πληρώσει το δελτίο από την τσέπη του αλλά ήταν τόσο τυχερός ώστε να αναδειχθεί αυτός ο μεγάλος νικητή και να κερδίσει 7 εκ. δολάρια.

Πως να χάσεις 340 εκατομμύρια δολάρια σε 24 ώρες
Η Mizuho Securities Co. μια από τις μεγαλύτερες τράπεζες στην Ιαπωνία, προσπάθησε να πουλήσει τις μετοχές μιας εταιρείας στο Χρηματιστήριο του Τόκιο τον Δεκέμβριο του 2005.

Δυστυχώς για την εταιρεία, οι μετοχές που προορίζονταν να προσφερθούν για 610.000 γιεν ανά μετοχή προσφέρθηκαν σαν 610.000 μετοχές για ένα γιεν. Η εταιρεία έχασε 340 εκατομμύρια δολάρια σε 24 ώρες.

Δείτε στο παρακάτω video και τα 10 ορθογραφικά λάθη που κόστισαν εκατομμύρια δολάρια:

 



Spread the love