Spread the love


Συγκλονίζει η Ορθούλα Παπαδάκου για τη μάχη της με τη σκλήρυνση κατά πλάκας

Καλεσμένη στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη, «Μετά τα Μεσάνυχτα» ήταν η Ορθούλα Παπαδάκου, η οποία συγκλόνισε με την εξομολόγησή της για τη μάχη με τη σκλήρυνση κατά πλάκας, που δίνει τα τελευταία χρόνια.

«Η διάγνωσή μου έγινε το 2011. Ταλαιπωρήθηκα πάρα πολύ. Στην αρχή μού ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Κατ’ αρχήν τους πήρε περίπου δυο μήνες να καταλάβουν τι έχω. Στα καλά καθούμενα άρχισε να τρέμει το χέρι μου και λέω κάτι γίνεται. Τότε έκανα πάρα πολύ έντονη γυμναστική, πέντε με έξι ώρες την ημέρα. Ύστερα, είχα μουδιάσματα και πήγα στο νοσοκομείο. Μπαινόβγαινα στο νοσοκομείο. Δεν έβρισκαν τι είχα και στο τέλος μου έφεραν ψυχολόγο και μου είπαν ότι είμαι τρελή και ότι είναι ψυχολογικό», αποκάλυψε μεταξύ άλλων.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις κρίσεις που πάθαινε και τα συμπτώματα που εμφάνισε, ειδικά το πρώτο διάστημα: «Θυμάμαι τότε ήμουν τόσο ψυχολογικά χάλια που δεν ήξερα τι είχε συμβεί. Έλεγα έχω καρδιά; Θα τη βγάλω μέχρι αύριο;. Ή δεν είμαι καλά ψυχολογικά, θέλω βοήθεια τι γίνεται;».

Μάλιστα, αποκάλυψε πως για αρκετό καιρό οι γιατροί έκαναν λάθος διαγνώσεις, λέγοντάς της πως ίσως έχει πάθει μικρά εγκεφαλικά. Αλλά, μέσα σε όλα αυτά στάθηκε τυχερή, καθώς η διάγνωση της αυτοάνοσης ασθένειας έγινε σχετικά νωρίς.

Παραδέχτηκε, επίσης, πως τον πρώτο καιρό αισθανόταν ντροπή να μιλήσει ανοιχτά για το πρόβλημα υγείας της. Αλλά τόνισε, πως όσοι βρίσκονται στην ίδια θέση, δεν θα πρέπει να το βλέπουν έτσι. «Η σκλήρυνση δεν είναι ντροπή, ούτε ταμπού. Το ψυχολογικό κομμάτι είναι πολύ σημαντικό. Πρέπει να ανεβάζεις τη διάθεσή σου…», είπε μεταξύ άλλων.

Η Ορθούλα αποκάλυψε, ακόμη, ότι πριν λίγο καιρό έχασε τον 27χρονο ανιψιό της (γιος της αδελφή της) από μία σπάνια μορφή καρκίνου. Και λίγο παρακάτω, εξήγησε ότι, πλέον, δε δίνει σημασία σε ασήμαντα πράγματα και πως στη ζωή της έχει, πια, λίγους ανθρώπους και καλούς. «Η ζωή είναι ένα δώρο Θεού» κατέληξε.



Spread the love