Spread the love


Συμφωνία του δικτύου με τον «Σατανικό Ναό» μετά από μήνυση για ένα άγαλμα που φαίνεται σε σειρά

Το γνωστό τηλεοπτικό δίκτυο Netflix και η Warner Bros βρέθηκαν σε δικαστική διαμάχη με τον «Σατανικό Ναό» (The Satanic Temple).

Αφορμή για αυτή την περίεργη διαμάχη ήταν ένα άγαλμα που απεικονίζει τον «Μπαφομέτ», μία «ανδρόγυνη θεότητα με κεφαλή τράγου» όπως περιγράφεται στη σχετική δικογραφία στη σειρά του Netflix «Οι περιπέτειες της Σαμπρίνα».

H αθεϊστική θρησκευτική, πολιτική και ακτιβιστική οργάνωση κατέθεσε μήνυση στο Netflix και την εταιρία παραγωγής ζητώντας αποζημίωση 50 εκ. δολαρίων για πνευματικά δικαιώματα που παραβιάζουν το σήμα κατατεθέν τους, προκαλώντας βλάβη στην φήμη της οργάνωσής τους σύμφωνα με τα έγγραφα που παρουσιάστηκαν σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης.

Όπως μετέδωσε το hollywoodreporter.com το Netflix κατέληξε σε συμφωνία με τους αντιδίκους καθώς θα αναγκαστεί να βάλει στους τίτλους τέλους των επεισοδίων το όνομα της Εκκλησίας. Αυτό είναι και το μόνο που έγινε γνωστό αφού για τα υπόλοιπα έχει υπογραφεί συμφωνία εμπιστευτικότητας.

Το εν λόγω άγαλμα με το δαίμονα με κεφάλι κατσίκας υπάρχει από το 2014 έξω από τον Σατανικό Ναό και είχε κοστίσει 100.000 δολάρια. Οι Σατανιστές υποστηρίζουν ότι η σειρά αδίκησε την ιστορία του αγάλματος, το οποίο κατ’ εκείνους συμβολίζει την προσωπική ελευθερία, ενώ στην σειρά του Netflix τρώει ανθρώπους και είναι ανίερο.



Spread the love