Spread the love


Που βρίσκονται και ποιες ώρες λειτουργούν

Η κακοκαιρία και οι χαμηλές θερμοκρασίες δυστυχώς συνεχίζουν να υφίστανται σε ολόκληρη την χώρα.

Προκειμένου να αντιμετωπίσει τον χιονιά η πολιτεία και οι δήμοι της έχουν ανοίξει κάποιους χώρους προσφέροντας θέρμανση και στέγη, με στόχο την προστασία των πολιτών και ιδιαίτερα των ευπαθών κοινωνικών ομάδων αυτήν την περίοδο.

Παρακάτω, θα δείτε ποιοι και που λειτουργούν θερμαινόμενοι χώροι για το κοινό σε Αττική και Θασσαλονίκη.

Αττική
Για τη διευκόλυνση των πολιτών τα σημεία καταγράφονται σε πίνακες και απεικονίζονται σε χάρτη Google, ενώ παράλληλα παρατίθενται βασικές πληροφορίες αυτοπροστασίας των πολιτών από παγετό και χιόνια.

Αναλυτικά η λίστα:

Θερμαινόμενοι Χώροι ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών
Θερμαινόμενοι Χώροι ΠΕ Νοτίου Τομέα Αθηνών
Θερμαινόμενοι Χώροι ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών
Θερμαινόμενοι Χώροι ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών
Θερμαινόμενοι Χώροι ΠΕ Πειραιώς
Θερμαινόμενοι Χώροι ΠΕ Νήσων
Θερμαινόμενοι Χώροι ΠΕ Ανατολικής Αττικής
Οι πολίτες μπορούν να βρουν τους χώρους αυτούς μέσω της επικαιροποιημένης ιστοσελίδας της Περιφέρειας https://goo.gl/zNV3UH

Θεσσαλονίκη
Έως και την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου θα είναι προσβάσιμοι και διαθέσιμοι οι κλειστοί θερμαινόμενοι χώροι του δήμου Θεσσαλονίκης, λόγω του χιονιά, παγετού.

Ο δήμος, στo πλαίσιο της πολιτικής σχεδίασης για την αντιμετώπιση εκτάκτων καιρικών συνθηκών, έδωσε παράταση στη λειτουργία των θερμαινόμενων χώρων, ώστε να παρασχεθεί προσωρινή φιλοξενία για όλο το χρονικό διάστημα που οι θερμοκρασίες θα είναι χαμηλές.

Συγκεκριμένα και για τις ώρες από 08:00 έως 20:00 θα είναι, εκτάκτως, προσβάσιμοι οι παρακάτω χώροι:

4ο παράρτημα του Κ.Α.Π.Η (Γρ. Λαμπράκη 42, ισόγειο τηλ. 2310 245242)
6οπαράρτημα του Κ.Α.Π.Η (Στεφάνου Νούκα 10, Χαριλάου, ισόγειο, τηλ. 2310 314424 και 2310 313887).
Τα παραρτήματα θα λειτουργήσουν παράλληλα με τις ήδη υφιστάμενες δομές, που παρέχουν τις υπηρεσίες τους καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, οι οποίες είναι:

Υπνωτήριο Αστέγων (Ανδρέου Γεωργίου 13 τηλ. 2310528811), από τις 17.00 έως την επόμενη ημέρα στις 11.00.
Ανοικτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων (Μοναστηρίου 62, τηλ. 2310 527938), από τις 9.00 έως τις 20.00.
Για περισσότερες πληροφορίες, στο τηλ. 2313318200 (Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Δήμου Θεσσαλονίκης).

Επιπλέον, ανοιχτό για διανυκτέρευση των αστέγων που το επιθυμούν παραμένει το κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που λειτουργεί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (Εθνικής Αμύνης 1, απέναντι από το Λευκό Πύργο).
Η αίθουσα είναι θερμαινόμενη και θα παραμείνει ανοιχτή για τη διανυκτέρευση των αστέγων για όσο διάστημα διαρκούν οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες και οι εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες.

Οι ώρες λειτουργίας είναι από τις 19:30 μέχρι τις 10:00 το πρωί καθημερινά και όσοι άστεγοι το επιθυμούν μπορούν να προσέρχονται, ενώ σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία άτομα που εντοπίζονται μέσα στο κρύο, χωρίς τη δυνατότητα φιλοξενίας κάπου αλλού, θα μπορούν να διανυκτερεύουν στο κινηματοθέατρο.



Spread the love