Spread the love


Τι αναφέρει η ερευνητική ομάδα του King’s College

Υπερδιέγερση προκαλεί στα χέλια του Τάμεση η υψηλή συγκέντρωση κοκαΐνης στα υγρά απόβλητα της πόλης, σύμφωνα με επιστήμονες.

Ερευνητική ομάδα, από το King’s College του Λονδίνου, υποστηρίζει πως οι Λονδρέζοι κάνουν χρήση του ναρκωτικού καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

Ταυτόχρονα οι επιστήμονες φοβούνται πως αυτό κάνει κακό στην πανίδα του ποταμιού.

«Οι συγκεντρώσεις της κοκαΐνης και της βενζοϋλεκγονίνης παρέμειναν υψηλές στα λύματα όλη την εβδομάδα με μικρή αύξηση το Σαββατοκύριακο, εύρημα που δεν συμβαδίζει με αντίστοιχα άλλων πόλεων», ανέφεραν οι ερευνητές στη δημοσίευσή τους.

Οι επιστήμονες που εγκατέστησαν ένα σύστημα ελέγχου κοντά στα δύο Σώματα του Κοινοβουλίου ανακάλυψαν πως ένα σταθερό χαμηλό επίπεδο κοκαΐνης εισέρχεται στο ποτάμι. Οι εγκαταστάσεις επεξεργασίας ύδατος του Λονδίνου αδυνατούν να φιλτράρουν την ουσία ενώ οι βροχοπτώσεις υπερχειλίζουν τις εγκαταστάσεις φέρνοντας λύματα στο ποτάμι.

«Αυξήσεις στην καφεΐνη, την κοκαΐνη και τη βενζοϋλεκγονίνη παρατηρήθηκαν 24 ώρες μετά τις υπερχειλίσεις των υπονόμων», ανέφεραν οι επιστήμονες.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως τα ψάρια που εκτίθενται στην κοκαΐνη βρίσκονται σε υπερδιέγερση σε σχέση με αυτά που κρατούνταν σε καθαρά νερά.

Έχοντας εκθέσει ψάρια σε νερό που περιείχε μικρή ποσότητα της ναρκωτικής ουσίας ανακάλυψαν πως η κοκαΐνη συγκεντρώνεται σε διάφορα σημεία του σώματός του όπως τον εγκέφαλο και τα βράγχια.

Παράλληλα παρατήρησαν πως και οι σκελετικοί μύες επηρεάζονται, με την επίδραση να διαρκεί ως και δέκα μέρες μετά την απομάκρυνση των ψαριών από τα μολυσμένα νερά.



Spread the love