Spread the love


Φαίνεται ότι δεν άφησε την τελευταία της πνοή από μηνιγγίτιδα

Αλλαγή δεδομένων φαίνεται πως υπάρχει στον θάνατο μιας πεντάχρονης στην Κρήτη, η οποία φέρεται να μην άφησε την τελευταία της πνοή από ραγδαία μηνιγγιτιδοκοκκική σηψαιμία. Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV και όπως αναμεταδίδει η ιστοσελίδα neakriti.gr, το κοριτσάκι που «έσβησε» στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ, δεν είχε προσβληθεί τελικά από τη συγκεκριμένη νόσο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων που είχαν σταλεί στο Εθνικό Κέντρο Αναφοράς Μηνιγγίτιδας ήταν αρνητικά. Επίσης, αναφέρθηκε ότι από τις εργαστηριακές εξετάσεις, βρέθηκε ότι η 5χρονη ήταν θετική στο βακτήριο του σταφυλόκοκκου, κάτι που έφερε τον θάνατό της, σε συνδυασμό με τον Η1Ν1. Επίσης, αναμένονται αποτελέσματα και από άλλες εξειδικευμένες εξετάσεις.

Χτυπάει ο κώδωνας του κινδύνου για τους γονείς
Όπως ανέφερε χθες ο γιατρός της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης, Μανώλης Λουμπούνης, «πριν από δέκα χρόνια λέγαμε ότι ο ιός Η1Ν1 ήρθε για να μείνει. Πλέον, αρχίζει να δείχνει πόσο επικίνδυνος μπορεί να γίνει».

Ποια είναι, ωστόσο, τα συμπτώματα της γρίπης; Σύμφωνα με τον κ. Λουμπούνη, είναι ο υψηλός επίμονος πυρετός, ο οποίος δεν πέφτει εύκολα ούτε με αντιπυρετικά. Άλλο σύμπτωμα που ενδεχομένως φανερώνει γρίπη, είναι η μεγάλη κακουχία και συγκεκριμένα οι έντονοι πόνοι στους μύες και τις αρθρώσεις. Συνέστησε στους γονείς, μάλιστα, σε τέτοιες περιπτώσεις να απευθύνονται κατευθείαν στον γιατρό τους, ακόμη και τηλεφωνικά.

Ερωτηθείς για το εάν κάποιος ενήλικας, κατά τα άλλα υγιής, θα πρέπει να κάνει εμβόλιο κατά της γρίπης Η1Ν1, ο γιατρός απάντησε ότι «εγώ δεν θα του πω ποτέ να μην κάνει το εμβόλιο. Εάν με ρωτήσει, θα του πω να το κάνει». Είπε ακόμη ότι η περίοδος έξαρσης του Η1Ν1 είναι από 20 έως 25 Ιανουαρίου μέχρι και τα μέσα Απριλίου. Τα δύο πιο βασικά μέτρα πρόληψης για τη γρίπη είναι ο εμβολιασμός και τα ατομικά μέτρα υγιεινής.

Σημειώνεται, επίσης, ότι ο κ. Λουμπούνης δήλωσε ότι ευελπιστεί από του χρόνου να δοθεί οδηγία να γίνεται υποχρεωτικά εμβολιασμός για τον Η1Ν1 και στα παιδιά. Επίσης, χθες ο γιατρός είχε συνάντηση με τους γονείς των παιδιών στο νηπιαγωγείο του Ηρακλείου όπου πήγαινε η αδικοχαμένη πιτσιρίκα, στην οποία το «παρών» έδωσε και ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης, Γιώργος Τερζάκης. Εκεί δέχτηκε καταιγισμό ερωτήσεων από τους ανήσυχους γονείς.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν και οι γονείς της άτυχης 5χρονης, οι οποίοι φέρεται να ζήτησαν από τους υπόλοιπους γονείς να μην προβούν -λόγω πένθους- στην ακύρωση των προγραμματισμένων αποκριάτικων εκδηλώσεων του σχολείου.



Spread the love