Spread the love


Με περιγραφές προσωπικών του στιγμών
«Κάτι ασυνήθιστο μου συνέβη χθες. Για την ακρίβεια, δεν ήταν απλώς ασυνήθιστο. Ήταν κάτι που συνέβαινε για πρώτη φορά. Μου έγινε μία προσφορά που δεν μπορούσα να αρνηθώ. Ή έτσι νόμιζαν οι υψηλόβαθμοι του National Enquirer. Είμαι ευτυχής που σκέφτηκαν έτσι, γιατί έτσι τόλμησαν να τα γράψουν όλα. Αντί να υποκύψω στον εκβιασμό, αποφάσισα να δημοσιοποιήσω ακριβώς τι μου έστειλαν, παρά το προσωπικό κόστος και τη ντροπή».

Με τα λόγια αυτά ξεκινά ο επικεφαλής της Amazon Τζεφ Μπέζος, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, σε ανάρτησή του στο Medium, με την οποία γνωστοποιεί την απόπειρα εκβιασμού που δέχθηκε από το αμερικανικό σκανδαλοθηρικό περιοδικό National Enquirer, απειλώντας να δημοσιεύσει προσωπικές του φωτογραφίες.

Ο δισεκατομμυριούχος ανακοίνωσε τον προηγούμενο μήνα τον χωρισμό του από τη σύζυγό του Μακένζι έπειτα από 25 χρόνια γάμου. Λίγες ώρες αργότερα το περιοδικό δημοσίευσε λεπτομέρειες της σχέσης τους, μεταξύ των οποίων και προσωπικά τους μηνύματα. Ο Μπέζος προσέλαβε ιδιωτικούς ερευνητές για να εντοπίσουν την πηγή της διαρροής αυτών των προσωπικών στιγμών του και να καθορίσουν τα ακριβή τα κίνητρα της ΑΜΙ .

Σε ανάρτησή του χθες στο Medium ο Μπέζος κατήγγειλε ότι έλαβε ένα μέιλ από εκπροσώπους της ΑΜΙ οι οποίοι τον απειλούσαν να δημοσιεύσουν «προσωπικές φωτογραφίες» του ίδιου με την ερωμένη του, την πρώην παρουσιάστρια της τηλεόρασης Λόρεν Σάντσες. Ο Μπέζος κατήγγειλε ότι η μητρική εταιρεία του National Enquirer, η American Media Inc (ΑΜΙ), ήθελε να σταματήσει να ερευνά πώς κατέληξαν στα χέρια του περιοδικού προσωπικά του μηνύματα.

Σε ένα από τα mail που ο Μπέζος δημοσιεύει, παρά την αμηχανία που του προκαλεί το περιεχόμενό του, η πλευρά του περιοδικού περιγράφει ακριβώς τι δείχνουν οι φωτογραφίες που έχει στα χέρια της. Μεταξύ άλλων περιγράφει πως διαθέτει «selfie της περιοχής κάτω από τη ζώνη»και ακόμα εννέα φωτογραφίες με τα γεννητικά όργανα του Τζεφ Μπέζος ή αποκαλυπτικές φωτογραφίες της ερωμένης του. «Σε κανέναν δεν θα ήταν ευχάριστο να στείλει αυτό το μέιλ. Ελπίζω να επικρατήσει η κοινή λογική- και γρήγορα» κατέληγε το μήνυμα.

«Φυσικά δεν θέλω να δημοσιευθούν προσωπικές μου φωτογραφίες, όμως επίσης δεν θα συμμετάσχω στη γνωστή τους πρακτική του εκβιασμού, των πολιτικών ρουσφετιών, των πολιτικών επιθέσεων και της διαφθοράς»τόνισε ο Μπέζος στην ανακοίνωσή του.

Μάλιστα στην ανάρτησή του ο ιδρυτής του Amazon αφήνει να εννοηθεί ότι οι αποκαλύψεις του αμερικανικού περιοδικού ενδέχεται να έχουν σχέση με την εχθρότητα του Τραμπ προς το πρόσωπό του. Ο Αμερικανός πρόεδρος επικρίνει συχνά τον Τζεφ Μπέζος, κυρίως μέσω αναρτήσεών του στο Twitter, κατηγορώντας τον ότι προσπαθεί να τον υπονομεύσει κυρίως μέσω της Washington Post.

«Είναι αναπόφευκτο κάποιοι ισχυροί άνδρες που εκλαμβάνουν με λανθασμένο τρόπο τον τρόπο που καλύπτει τις ειδήσεις η Washington Post ίσως καταλήξουν λανθασμένα στο συμπέρασμα ότι είμαι εχθρός τους», έγραψε ο Μπέζος στην ανάρτησή του. «Ο πρόεδρος Τραμπ είναι ένας από αυτούς τους ανθρώπους, προφανώς βάσει των πολλών του tweets».



Spread the love