Spread the love


Έκλεψε τις εντυπώσεις η Μπέτυ Μπαζιάνα

Υπό τους ήχους μπουζουκιού και με πιάτα όπως οι λαχανοντολμάδες θέλησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να «σπάσει» τον πάγο που προκάλεσαν οι αμήχανες στιγμές στη συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα στην Άγκυρα.

Ο Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μπέτυ Μπαζιάνα, βρέθηκε για πρώτη φορά στο «Λευκό Παλάτι» του Ερντογάν. Ο Τούρκος πρόεδρος είχε φροντίσει το επίσημο δείπνο προς τιμήν του Έλληνα πρωθυπουργού να έχει ελληνικό χρώμα.

Μαζί με τους δυο ηγέτες και της συζύγους τους, στο τραπέζι τους κάθισαν, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος και ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι.

Η Μπέτυ Μπαζιάνα έκλεψε τις εντυπώσεις με το σκούρο πράσινο φόρεμά της, ενώ η Εμινέ Ερντογάν επέλεξε και πάλι μαύρο ένδυμα, συνοδεύοντάς το με μια μπεζ χρυσή μαντήλα. Οι δυο κυρίες, που νωρίτερα είχαν συναντηθεί για τσάι, κάθισαν δίπλα δίπλα, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας κάθισε δίπλα στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όπως φαίνεται στις φωτογραφίες του eleftherostypos.gr.

Παρών στο δείπνο ήταν και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, με τον Τούρκο πρόεδρο να προκαλεί αίσθηση με την απόφασή του να τον προσκαλέσει στην Άγκυρα. Ήταν η πρώτη φορά που η τουρκική προεδρία προκαλεί τον Πατριάρχη σε επίσημο δείπνο προς τιμήν Έλληνα.

Παρών στο δείπνο ήταν και ο διεθνής μπασκετμπολίστας Κώστα Σλούκας, ο οποίος εδώ και χρόνια παίζει με τη φανέλα της Φενέρμπαχτσέ.

Το δείπνο δεν είχε ελληνικό χρώμα μόνο στο μενού. Γνωστός βιρτουόζος του μπουζουκιού φρόντισε να γεμίσει την αίθουσα με μουσική.

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα που κατέγραψε ο Μανώλης Κωστίδης, ο μοναδικός Έλληνας δημοσιογράφος που ήταν μέσα στο δείπνο.

Το μενού

Το μενού που επέλεξε η τουρκική προεδρία για το επίσημο δείπνο προς τιμήν του Έλληνα πρωθυπουργού και της συνοδείας του είχε «άρωμα» από Ελλάδα.

Τα ορεκτικά ήταν:

Χόρτα βραστά σαλάτα και μελιτζανοσαλάτα
Αγκινάρες λαδερές και λαχανοντολμάδες μαζί με φρυγανισμένο ψωμί και ελιές
Μάντι με βούτυρο, αποξηραμένο γιαούρτι και καρύδια και σος ντομάτας με βασιλικό και
Πράσινη σαλάτα με βινεγκρέτ ροδιού και καρύδια.

Το κυρίως πιάτο του δείπνου ήταν αρνάκι καρέ γεμιστό, με συνοδευτικά αντάνα κεμπάμ, μοσχάρι και μίνι λαχματζούν.

Και το γλυκό ήταν ποικιλία τουρκικών γλυκών όπως τσιλετσέ κυδώνι και μπακλαβάς με φυστίκι.

Όλα αυτά υπό τους ήχους… μπουζουκιού και ορχήστρας που βρέθηκε στο Λευκό Παλάτι προς τιμήν της ελληνικής αντιπροσωπείας.



Spread the love