Spread the love


Συγκλονιστικές περιγραφές για το βράδυ της επίθεσης

Με δάκρυα στα μάτια και αναφέροντας πως ο πρώην σύζυγός της «έκανε τα πάντα για να μας προστατεύσει», κατέθεσε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας η booker μοντέλων Έλενα Χριστοπούλου, η οποία τον Ιανουάριο του 2016 είχε δεχθεί μαζί με τον τότε σύζυγο της, γνωστό κομμωτή, Πάνο Καλλίτση, επίθεση μέσα στο γκαράζ του σπιτιού τους στο κέντρο της Αθήνας.

Η Έλενα Χριστοπούλου, στην κατάθεσή της είπε για τον γνωστό κομμωτή: «Έκανε τα πάντα για να μας προστατεύσει… Πάλεψε πολύ γενναία».

Η περιγραφή της αυτή προκάλεσε λίγο αργότερα και την εξής παρατήρηση της εισαγγελέως της έδρας: «Ούτε σε ταινία δεν τα έχουμε δει αυτά. Και ο Σταλόνε να ήταν θα έπεφτε… Ούτε σε κόμικ που πυροβολούν τα ζόμπι και δεν πέφτουν. Πήγαν να ληστέψουν ένα κομμωτή και βρέθηκαν κοντά σε ένα κομάντο».

Μάλιστα, η μάρτυρας την ώρα που περιέγραφε στο δικαστήριο τον εφιάλτη που βίωσε, ο συνήγορος ενός εκ των κατηγορουμένων της υπέδειξε ένα όπλο σηκώνοντας το ψηλά.

Με αφορμή το γεγονός αυτό έλαβε χώρα ο εξής διάλογος στο δικαστήριο:
Έλενα Χριστοπούλου: Έπρεπε να το φέρνετε μπροστά μου; Είναι αληθινό;

Συνήγορος: Όχι 0,99 από τα τζάμπο

Έλενα Χριστοπούλου: Βάλτε το τώρα στην τσάντα. Τώρα αμέσως…

Πρόεδρος: Δεν είναι σε καλή κατάσταση η μάρτυρας τρέμει ολόκληρη .

Πάνος Καλλίτσης: Ντροπή σας …

Εισαγγελέας: Κύριε συνήγορε, θα πρέπει να σέβεστε..

Επιπλέον, την ώρα της κατάθεσης της μάρτυρος στο δικαστήριο, ένας από τους κατηγορούμενος υποστήριξε πως δεν είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση. «Αφού ήθελα να τη σκοτώσω γιατί δεν τη σκότωσα; Γιατί δεν ήθελα..», ανέφερε χαρακτηριστικά για να πάρει την εξής απάντηση από την κ. Χριστοπούλου: «Επειδή είχαμε και τύχη μέσα στην ατυχία μας. Το κάνατε στον Πάνο».

Η κατάθεση Καλλίτση

«Έχω φάει τρεις σφαίρες. Η πρώτη με βρήκε πάνω από το γόνατο. Του όρμησα από ένστικτο γιατί ήθελα να έχω στοιχεία του πάνω μου. Ήθελα να σώσω τον άνθρωπο μου… Με πυροβόλησε και στο άλλο πόδι και στη συνέχεια δίπλα στην καρδιά», είπε στην κατάθεσή του ο γνωστός κομμωτής σηκώνοντας μάλιστα την μπλούζα του για να δείξει το χτύπημα της σφαίρας δίπλα στην καρδιά του.

Ο γνωστός κομμωτής εκτίμησε πως σκοπός των κατηγορουμένων ήταν η ληστεία, δεδομένου ότι ο ίδιος είχε μαζί του στο αυτοκίνητο ένα μεγάλο χρηματικό ποσό.

«Είναι αυτονόητο ότι θα μπορούσε να είχε πεθάνει από το χτύπημα. Το βλήμα ως δια μαγείας δεν χτύπησε ζωτικά όργανα αλλά μόνο μυς» ανέφερε στο δικαστήριο ο γιατρός του Παν. Καλλίτση, ο οποίος κατέθεσε ως μάρτυρας.

Μετά το τέλος της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας το πρώην ζευγάρι έφυγε χωριστά χωρίς να ανταλλάξει ούτε μια λέξη.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 22 Φεβρουαρίου.



Spread the love