Spread the love


Μητσοτάκης-Σόιμπλε. Τι είπαν στο Βερολίνο. Η συνάντηση κράτησε 75 λεπτά, όπου ο πρόεδρος της ΝΔ ολοκλήρωσε τις επαφές του του στη γερμανική πρωτεύουσα.

Με τη συνάντηση 75 λεπτών με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκαγκ Σόιμπλε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ολοκλήρωσε τον κύκλο των πολιτικών επαφών του στη γερμανική πρωτεύουσα και χθες το βράδυ επέστρεψε στην Αθήνα, καθώς σήμερα θα έχει συνάντηση με τον Ευρωπαίο επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί.

Δείτε πληροφορίες για τον Βόλφγκαγκ Σόιμπλε εδώ

Μητσοτάκης-Σόιμπλε

Η συνάντηση στο Βερολίνο με τον Σόιμπλε είχε στόχο να χτίσει ο Μητσοτάκης μια εικόνα αξιοπιστίας για τη Νέα Δημοκρατία και τον ίδιο και έγινε σε καλό κλίμα, αλλά με την αυστηρότητα και τυπικότητα που διακρίνει το Γερμανό πολιτικό.

Ο κ. Μητσοτάκης μαζί με τους συνεργάτες του παρουσίασαν το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της ΝΔ, που δίνει έμφαση στη μείωση των φόρων και την περιστολή των δαπανών, αλλά και σε μεταρρυθμίσεις που πάνε πέρα και πάνω από τα μνημόνια, σε τομείς όπως η Παιδεία, η Δικαιοσύνη, η Υγεία κλπ και μπορούν να δημιουργήσουν ανάπτυξη και θέσεις εργασίας.

Δείτε πληροφορίες για τον Κυριάκο Μητσοτάκη εδώ

Δείτε το προφίλ του στο twitter.com

Δείτε το προφίλ του στο facebook.com

Πάντως μετά από συμφωνία και των δύο πλευρών κρατήθηκε απόλυτο εμπάργκο, όσον αφορά τις πληροφορίες για τις συνομιλίες χωρίς κανένα επίσημο σχόλιο ούτε από την ελληνική, ούτε από την γερμανική πλευρά.

Θετικό ήταν το κλίμα στο γεύμα που είχε αμέσως μετά ο κ. Μητσοτάκης με περίπου 30 κορυφαία στελέχη μεγάλων γερμανικών εταιριών, όπως της Fraport, της DAS, της TUI, της Deutsche Telekom και άλλων. Το γεύμα έγινε στο ίδρυμα Konrad Adenaouer και κράτησε μιάμιση ώρα.

Οι Γερμανοί επιχειρηματίες ξεκίνησαν ένα κύκλο ερωτήσεων, κυρίως γιατί ο ίδιος φέρεται πεπεισμένος ότι μπορεί να αλλάξει τη χώρα, όταν τα τελευταία χρόνια υπήρξαν τόσες προσπάθειες που είτε απέτυχαν είτε έμειναν ημιτελείς.

Απαντώντας ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Είμαι απόλυτα δεσμευμένος στο πρόγραμμα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που προτείνω. Έχω και τη βούληση και την ομάδα να τις υλοποιήσω και ο ελληνικός λαός είναι ώριμος, μετά από επτά χρόνια κρίσης. Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις, δοκιμάστηκαν και απέτυχαν και ο λαϊκισμός μπορεί να ηττηθεί».



Spread the love